avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... speta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

speta

Va rog frumos cine ma poate ajuta cu uramatoarea speta .Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie

Speță:

Reclamantul S.G. a solicitat în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local anularea Hotărârii nr. X din 2007 adoptată de pârât prin care s-a dispus încetarea de drept a mandatului de consilier local în urma demisiei. În motivarea acţiunii s-a arătat ca cererea sa de demisie nu a fost întemeiată pe dispoziţiile art. 9 al. 2 din Legea 399/2004. Secţia de contencios administrativ a Tribunalului prin sentinţa nr. x din 2008 a respins acţiunea. Instanţa a reţinut că hotărârea a fost adoptată de pârât în baza cererii de demisie formulată de reclamant.

Împotriva acestei sentinţe a declarat recurs reclamantul solicitând modificarea hotărârii şi admiterea acţiunii. Prin motivele de recurs se arată că pârâtul nu a respectat în cazul său procedura legală prevăzută de L. 393/2004 pentru a da eficienţă cererii sale de demisie. Cererea trebuia adresată şi înregistrată la preşedintele şedinţei ordinare a consiliului local şi nu la primărie, cum s-a înâmplat în prezenta cauză. Pârâtul a dat eficienţă cererii reclamantului abia după un an de la data înregistrării. S-a mai invocate că HCL nu are la bază un raport constatator, în care sa fie consemnată declaraţia reclamantului, iar de la data depunerii cererii şi până la data la care s-a luat act de demisie a trecut un an.
Care credeți că trebuie să fie soluția instanței?

Alte discuții în legătură

Recurs in contencios -anulare hot cons.local-sugestii janina drula janina drula x a fost validata in funcita de viceprimar, insa in 31.07.2008 si-a dat demisia din aceasta functie lucru consemnat si in procesul vb al sedintei cons.local , ... (vezi toată discuția)
Interpretarea dispozitivului hotararii pronuntate de instanta Romutz Romutz Aceasta este \"solutia\" pe care au primit-o parintii pe Portalul instantelor de judecata ............am o mare rugaminte, puteti sa-mi \"traduceti\" acest ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila contencios administrativ Cristina Florea Cristina Florea Buna ziua....am o sentinta definitiva si irevocabila in contradictoriu cu Primaria si Consiliul local, data in baza Legii nr.554/2004 (solicitare reexaminare ... (vezi toată discuția)