Daca un salariat a avut in timpul anului concediu medical, concediul de odihna este afectat de acesta? In sensul ca se diminueaza in raport cu perioada efectiv lucrata.
Rog o baza legala in acest sens
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic
Avand in vedere ca pe perioada itm(cm)cimul este suspendat,deci nu se presteaza si prevederea mai sus mentionata,rezulta pe cale de consecinta ca durata efectiva a co anual va fi diminuata corespunzator perioadei ne lucrate ,in care angajatul s-a aflat in cm.
Pentru a beneficia de avantajele unei hotarari a Curtii Europene de Justitie, in sensul neafectarii concediului de odihna ca urmare a unui concediu medical, va trebui sa actionati in instanta pe angajator.
Concediu de odihna
folostina
Salutare , numele meu este Alexandru Folostina , am si eu o intrebare, sunt in concediu medical de un an si jumatate fiind bolnav de cancer , concediu medical ... (vezi toată discuția)