avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legalizare hotarare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legalizare hotarare

Buna ziua ,am si eu o intrebare daca mi-a venit hotararea judecatoreasca pt alcol la volan si mia fost anulat permisul pt a incepe alt dosar la scoala de soferi trebuie legalizata hotararea ramasa definitiva chiar daca am 6 luni cu suspendare si eu de permis pot da dupa 12 luni .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: valentin_matei2003 , utilizator 00:26, 1 Iulie 2012
Da, trebuie sa legalizati hotararea de condamnare cu mentiunea " definitiva", indiferent de cuantumul pedepsei aplicate si a modalitatii de executare, pentru ca pe de o parte termenul de 1 an se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar pe de alta parte, hotararea legalizata trebuie sa o depuneti in dosarul pentru inscrierea la examen.
Pentru mai multe detalii privind redobandiarea permisului auto, lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns doamna avocat .
Cu respect

valentin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare - cand pot redobandi dreptul de a conduce? mar17 mar17 Mi-a fost anulat permisul pentru alcool.Am avut proces in 15.06.2011.Sentinta a fost de 1 an si 2 luni cu suspendare. Cand pot sa imi recuperez permisul ... (vezi toată discuția)
Examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere marianbrunetel marianbrunetel Buna ziua, Acum fac 1 an si 3 luni de la ramanerea definitiva o hotarari judecatoresti priviind permisul .Am inteles ca de la un an pot sa dau dar cica ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru a primi sentinta pronuntata intr-un dosar penal? pingitzer pingitzer Am primit o condamnare cu suspendare a executarii pedepsei,de 8 luni,in data de 11 apr.2012,pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile ... (vezi toată discuția)