avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere

Buna ziua,

Acum fac 1 an si 3 luni de la ramanerea definitiva o hotarari judecatoresti priviind permisul .Am inteles ca de la un an pot sa dau dar cica trebuie sa merg la comandantul politiei mai intai sa vad daca pot sa ma inscriu ,
este adevarat?
Cel mai recent răspuns: marianbrunetel , utilizator 19:27, 4 Aprilie 2011
Da la trecerea perioadei de un an puteti da examen,asta dupa ce urmati cursuriile unei scoli de sofer,de anul acesta am intelesa ca s-au scos iar orele de condus pentru redobandire,deci nu mai trebuie facut decat dosarul.Nu trebuie sa mergeti la nici un comandant pentru aprobare,trebuie sa duceti la politie o copie dupa hot. judecatoreasca sa va anuleze permisul pentru ca va trebuie la dosar instintarea de la politie in care scrie ca v-a fost anulat permisul.Noroc si multa rabdare.
Va puteti prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere ,dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Astfel, aveti nevoie de hotararea prin care ati fost condamnat -legalizata.
Aveti astfel de formulat 2 cereri:
1.- o cerere adresata presedintelui instantei -pentru eliberarea unei copii xerox a hotararii respective,
2.- o cerere adresata presedintelui instantei -pentru legalizarea hotararii respective care va fi insotita de :
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0.15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
Intocmiti dosarul necesar si depuneti-l la politie ca sa va planifice pt examen, cu documentele pe care vi le-au recomandat colegii consultanti.
eu sunt din brasov si permisul mi-a fost luat de politia din bacau , pentru dovada nulitati permisului trebuie sa merg pana in bacau ? nu o poate ridica altcineva daca ii dau copie dupa hotarare, sau sa imi trimita ei prin fax ?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare - cand pot redobandi dreptul de a conduce? mar17 mar17 Mi-a fost anulat permisul pentru alcool.Am avut proces in 15.06.2011.Sentinta a fost de 1 an si 2 luni cu suspendare. Cand pot sa imi recuperez permisul ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua ,am si eu o intrebare daca mi-a venit hotararea judecatoreasca pt alcol la volan si mia fost anulat permisul pt a incepe alt dosar la scoala de ... (vezi toată discuția)
In cat timp se comunica hotararea. RebelulM RebelulM Buna seara. La data de 03.01.2013 am fost trimis in judecata pentru comiterea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, respectiv ... (vezi toată discuția)