avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cat timp se comunica hotararea.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

In cat timp se comunica hotararea.

Buna seara. La data de 03.01.2013 am fost trimis in judecata pentru comiterea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenta bauturilor alcoolice.La data de 04.03.2013 am fost condamnat la 4 luni cu suspendare a pedepsei. Pana in prezent nu mi-a fost trimisa copie a hotararii.In cat timp se realizeaza acest lucru si daca imi puteti spune care va fi situatia permisului de conducere tinand cont ca acesta mi-a fost ridicat la momentul depistarii in trafic, respectiv luna iunie 2012? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RebelulM , utilizator 10:14, 13 Mai 2013
Buna seara,
Nu v-a fost comunicata decizia (se comunica doar dispozitivul initial adica ce a decis instanta)?
Sentinta in intregul ei se va comunica teoretic in 30 de zile dar ....
av. Gabriel Klein Kiritescu
Hotararea penala nu se comunica daca ati fost prezent la judecata.
Hotararile penale nu se comunica.
Se comunica doar o copie a dispozitivului si asta numai in situatia in care ati lipsit de la judecata si pronuntare ( disp.art.360 c.proc.pen.).
Hotararile penale se redacteaza in termen de 20 de zile de la pronuntare, prin urmare daca doriti o copie a hotararii pronuntate, este necesar sa va deplasati la instanta repectiva si sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, cerere prin care sa solicitati eliberarea unei copii xerox a acesteia, iar in masura in care aceasta a ramas definitiva prin nerecurare, puteti solicita si legalizarea ei, anexand in acest sens o taxa de timbru de 2.00 lei si un timbru jud. de 0.15 lei.
In ceea ce priveste permisul dvs. de conducere, acesta se anuleaza ca afect al condamnarii prin hotarare judecatoreasca definitiva pentru savarsirea infractiunii respective (art 87 al.1 din Oug.195/2002 ) si veti putea sa va prezentati la examen, in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Nu am fost prezent la pronuntare atat.
Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
RebelulM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa sustin examen pentru carnetul de sofer? lupu_ciprian lupu_ciprian Solutie: Dosar nr. 3969/305/2011 În temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 3201 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Hotararea pronuntata de prima instanta intr-o cauza penala se comunica? Georgian_Popa Georgian_Popa buna ziua! pe data de 22 aprilie 2011 am fost prins de catre politie conducand pe drumurile publice un autovehicul cu o imbibatie alcoolica de 0,95 in aerul ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul sa dau de permis ? florin_tufa florin_tufa [b]Buna ziua, in 2011 am comis un accident minor fara victime avand o imbibatie alcoolica de pana in 0.8 mg in sange in urma unui test supus la IML. In ... (vezi toată discuția)