avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... poate fi acuzat de omor din culpa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

poate fi acuzat de omor din culpa?

Buna, m-ar interesa sa aflu cv... Mama a fost diagnosticata cu cancer in ultima faza Pe masura ce situatia ei s-a inrautatit, concubinul ei i-a scos certif de handicap si a devenit insotitorul ei. Medicii au spus ca nu trebuie lasata singura pt ca oricand poate face o criza care ii poate fi fatala. Cu toate astea, a lasat-o de nenumarate ori singura in casa, ducandu-se la baut. In momentul in care a intrat in coma, el nu era acasa, ea era singura, si a gasit-o cazuta jos, cine stie de cand era in starea aia... Ma intereseaza daca il pot acuza de omor din neglijenta. Astept rasp dvs cat mai rpd.
Ce scrie în certificatul constatator al decesului? Este important de ştiut care a fost cauza decesului, pentru că dacă mama dvs. era în ultimul stadiu al bolii , se putea întâmpla să decedeze chiar dacă concubinul ei ar fi fost de faţă. Dacă decesul nu are legătură cu acea căzătură, în opinia mea nu există vreo culpă a concubinului mamei.
Scrie ca a murit de insuficienta respiratorie, dupa ce a stat o zi in spital in coma. Dar el a neglijat-o lasand-o in casa singura ore intregi, el era obligat sa o supravegheze tocmai pentru ca situatia era delicata si trebuia sa fie la dispozitia ei in cazul in care avea nevoie de ajutor, cum s-a si intamplat. Cine stie de cate ore zacea cand a gasit-o inconstienta...
Poate daca era cu ea si chema ambulanta la timp putea fi salvata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra unde erati (sau mama unde era) - daca avea certificat de handicap, puteati sa faceti si D-vs si sa o luati acasa... Asta nu e neglijenta ? (mai ales stiind ca o parasea concubinul pentru a bea ....)

Si daca sunteti si D-vs ce aceeasi neglijenta ca a concubinului (e logic, doar il acuzati de ceva, dar aveati la cunostiinta situatia de fapt/ pe de alta parte doriti sa il acuzati doar pe el, pe D-vs, nu), ca succesiune nu decadeti din drepturi ? (daca aveati la cunostiinta, cred ca legal veti decadea ...)

Si de ce nu ati ingrijit-o ?

Cel mai important, plangeti-o in liniste si apoi vedeti ce si cum (si eu am pierdut pe cineva bolnav de cancer, doar ca eu am fost acolo)

O zi frumoasa
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
ContSters213694, utilizator
Nu ma luati pe mine tare ca de ce nu am luat-o eu in necunostinta de cauza. Eu eram studenta in bucuresti, ea era la galati. Mama ei (bunica mea) a insistat de nenumarate ori sa o ia acasa sa aiba grija de ea, ea nu a vrut, zicea ca ramane cu el. Pt acelasi lucru am insistat si eu dar nu aveam cum sa o oblig. In consecinta, dupa ce s-a aflat de boala (in sept 2010), bunica mea DE 80 ANI s-a deplasat ZILNIC, chiar si in timpul iernii, in ciuda riscurilor, la mama acasa pt a avea grija de ea. In ianuarie, xoncubinul a avut o cearta grava, cu amenintari, cu bunica mea, iar ei i-a fost frica sa se mai duca. A continuat sa se duca o prietena de-a ei, care de asemenea a suportat jignirile si amenintatile lui. In oroce caz, noi nu aveam cum sa o supraveghem 24/24. Va luati de mine de parca am eu o vina. Acest om este fost puscarias cu dosare de vatamare corporala in curs. Cand mama a murit, avea un copil cu el care avea numai 6 luni, am vrut sa o luam noi, mai precis matusa mea si ce credeti? A cerut bani pt ea. Acum ma lupt sa scap copilul din mainile lui.

Alte discuții în legătură

:( decadere din drepturi parintesti; alinadragan alinadragan Sunt o mama care nu si-a vazut copilul de un an si opt luni.In 2010 am parasit domiciliul concubinului meu ,tatal copilului care era extrem de agresiv vi ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti ale mamei cristinaser cristinaser Am cunoscut 5 copii,cu varste cuprinse intre3 si 11 ani,a caror tat s-a sinucis,iar mama a plecat in strainatate,de aproximativ o luna.nu i-a lasat in grija ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti ionela-timofte ionela-timofte Buna ziua, Doresc si eu niste sfaturi in legatura cu o situatie: Am un frate detinut in penitenciar, el are 2 fetite de 2 si respectiv 1 an din urma ... (vezi toată discuția)