avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire cu masini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire cu masini

Buna ziua.Pe scurt o sa spun ce mi se intampla.De 2 luni sunt urmarita de niste masini pas cu pas.Imi cunosc adresa de domiciliu si programul de lucru ,ma asteapta la iesirea din bloc si ma urmaresc pas cu pas pana la serviciu,inapoi prin oras,pe scurt peste tot ,nu am nici o sansa sa scap de ei.Nu-mi spun nici o vorba dar fac chestia asta mereu.Uneori stau si noaptea sub geam.Am recunoscut printre urmaritori pe cineva care lucreaza in politie.Am facut sesizare la politie dar mi-au spus ca au dreptul la libera circulatie atat timp cat nu se iau de mine.Sunt disperata si nu stiu ce sa mai fac.As dori un sfat competent.
Cel mai recent răspuns: lu_1969 , utilizator 11:27, 29 Iunie 2012
Buna seara,in primul rand vreau sa stii ca nu sant specialist in drept sau ceva,tu ai cerut niste idei,sfaturi.Din cate cunosc eu nicaieri pe planeta cei care iti fac asta nu sunt pedepsiti in vreun fel,asta fac si paparazi.Este bine totusi ca ai facut o sesizare,dar asta nu te face sa te simti in siguranta.In continuare iti poti nota informati,ca de pilda zile, ore,marca si nr masinii,descrieri ale persoanelor care te urmaresc si sa le aduci la cunostinta persoanelor apropiate,asta in cazul in care ti se intampla ceva doamne fereste.Insa daca vrei sa treci la contraatac poti angaja un detectiv pentru a afla cine si de ce iti face asta.Trebuie sa stii ca s-a dat o lege care sanctioneaza condusul agresiv,sicanarea in trafic,etc,nu stiu exact legea dar te poti interesa,oricum se poate face o astfel de sesizare si la 112,ar fii mai usor daca ar fi si cineva cu tine in masina.Multa bafta,si fara zile pe care le-ai descris tu
Multumesc mult pentru sfat.E binevenit in situatia in care ma aflu.Am citit noul cod penal si am gasit un paragraf in care se pedepseste hartuirea cu inchisoare de la 3 la 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire detectiv particular kati-lina kati-lina În cursul lunii decembrie 2014, am fost urmăriţi eu si prietenul meu ,respectiv maşina pe care o conducem şi care o ţinem în parcarea blocului unde ... (vezi toată discuția)
Agresata verbal, umilita in public, amenintata alesia18 alesia18 Buna seara. Am o problema care ma framanta cu adevarat. De asta vara o vecina pretinde ca am o relatie cu sotul ei. Prima data cand a venit la mine m-a jicnit ... (vezi toată discuția)
Hartuire pink` pink` buna...daca va r0g poate imi raspundeti si mie la o intrebare dupa ce va voi prezenta o scurta \"istorie\" : nu conteaza varsta pe care o am ca sa inteleg ... (vezi toată discuția)