avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire

buna...daca va r0g poate imi raspundeti si mie la o intrebare dupa ce va voi prezenta o scurta "istorie" :

nu conteaza varsta pe care o am ca sa inteleg ceea ce se intampla la ora actuala.Insa unii oameni de 35 de ani gandesc mult mai putin ca un bebelus.Eram la artificiile de 1 decembrie,shi ce am vazut...masina unui f0st prieten[cel care are 35 de ani ] shi dupa cate mi`a faqt....shi`a batut joc de bine...m`a amenintat si si`a pus prietenii sa ma ameninte ca ma bat shi asa mai departe ,i`am zgariat masina ca d0ar tinea foarte mult la ea insa nu i`am zgariat`o asa de tare...
tin sa spun ca sunt min0ra si am avut o relatie cu el.
el face multe lucruri ilegale prin care si c0pierea dvd`urilor si cd`urilor si le vinde oamenilor la un pret destul de bun astfel incat sa isi faca el bani.a mai f0st acuzat shi cum ca a violat o minora de clasa a 6 si politia a spus ca daca se mai intampla ceva o sa il aiba in vizor.ok...revenim la ziua de 1 decembrie...o suna pe o prietena foarte buna de a mea shi ii cere datele personale prin care shi adresa si nr strazii cum sa ii va trimite citatie de la politie acasa ca noi i`am zgariat masina.ea fiind fata desteapta nu i`a dat nimiq pentru ca nu era obligata ...shi ce credeti...dimineata urmantoate trebuia sa ma intalnesc cu ea ca sa mergem la sc.domnul de 35 de ani [nu dau nume ] o asteapta in fata casei ei si ii cere sa vorbeasca cu ea in masina...ea refuza dar la un moment dat intra in masina sa vorbeasca cu el ...vorbesc ce vorbesc iar spre final cand da sa iasa din masina , el scoate camera de filmat de pe bancheta din spate si ii spune k a f0st filmata.nu cred ca are nici un drept sa faca asa ceva ,asta se numeste hartuire,si ii spune ca va trebui sa mearga la politie .
nu am decat o intrebare.
Cum ar trebui sa pr0cesez?tin sa va spun ca parintii stiu absolut totul .As putea sa il dau in judecata si pentru corupere de monori pt ca si eu sunt minora si am stat cu el si el acuma sta tot cu o minora de 14 ani ...shi shi pentru falsificarea dvd`urilor pot sa il dau ...
astept sfaturi
multumesc pentru timpul acordat .:)
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 08:15, 10 Martie 2010
voi ar trebui sa va vedeti de treaba(de scoala) si sa ocoliti astfel de oameni, dar se pare ca acesta este rezultatul jocului de-a adultii.Daca parintii vostri stiu, ei ar trebui sa ia masurile care se impun, nu voi.Oricum, daca continua il puteti reclama la politie, ca bani de judecata si asa nu aveti.Sau nu stiu, poate va place "jocul"...;) insa aveti grija, astfel de "jocuri" sunt extrem de periculoase... :confused:
Pink, parintii tai, care stiu de toata povestea asta, ce zic?
Nu sunt ingrijorati ca fata lor minora zgariat masina unui barbat de doua ori mai batran decat ea, cu care, inainte de asta, a avut relatii sexuale?

1. Relatia ta cu acest barbat este o potentiala infractiune, tu fiind victima, caz in care ceea ce ti s-a intamplat este aproape un viol.
In acest caz, tu, cu sprijinul parintilor, poti sa faci o plangere penala, urmand ca faptuitorul sa fie cercetata si, daca este gasit vinovat, sa raspunda.
Lucrurile se mai schimba putin daca tu - cu acordul parintilor - cauti astfel de relatii.
2. Relatia acestui barbat cu alte minore NU este treaba ta.
Sa stii ca tu nu poti sa faci nici une fel de plangeri la politie, decat cu parintii tai, iar pentru alte fete nici atat! Este treaba acelor fete!
3. Zgariatul masinii este o potentiala infractiune, sau cel putin o fapta pagubioare pe care ar trebui sa o platesti (tu sau parintii tai).
Nu are prea mare importanta suma, important este ca intentionat si dinadins ai pagubit pe cineva.
Nu are nici o importanta daca acel cineva ti-a facut rau, acel rau nu se corecteaza asa!
(din punctul meu de vedere, prietenul tau este un infractor si, daca te lasi atrasa in aceste jocuri, si te pui si tu pe distrus ce iti vine in mana, te indrepti vertiginos spre infractiuni)
3. Filmatul unei fete in masina proprie, in casa, in WC-ui de baruri sau in pat nu este hartuire.
4. Povestea cu DVD-urile nu este nici aia, treaba ta, si nici a parintilor tai (din moment ce nu i-a preocupat pana acum...)

Eu zic sa te linishteshti, sa itzi vezi de shcoala shi sa iti cautzi activitatzi mai potrivite pentru varsta ta!
Varsta pe care o ai conteaza, si ar trebui sa te comportzi ca atare! Sa shtii ca, in ciuda a ce crezi tu, poveste ta nu este nici interesanta, nici cool, nici o poveste de adulti sau de fete destepte. Este doar trista...
Las-o balta cu anturajul acesta, cu respectivul. Lasa balta si povestea cu masina: ai gresit, asta e, nu mai intra in discutii, intrigi si altele. Daca nu te simti sedusa, lasa si amenintarile cu coruperea de minore, si cu dvd-urile. In caz contrar, risti sa te trezesti batuta, violata, tarata prin spitale, procese si politie, si subiect de stiri de ora 5 sau de filmulete pe net, ceea ce ar fi trist pentru o fata la inceputul vietii...
Ti se pare corect asa cum ai procedat? Ceea ce ai facut tu intruneste elementele constitutive ale infractiunii de distrugere si te poti alege cu un dosar penal, iar parintii vor fi buni de plata in calitate de parte responsabil civilmente.
Iar faptul ca aiu avut o relatie cu acel individ se datoreaza oarecum si comportamentului tau.....
Cel mai bine ar fi sa-ti vezi de pregatirea scolara si profesionala si sa lasi asemenea prostii. Iar pe viitor cauta sa-ti faci prieteni de varsta ta si nu persoane care pot sa-ti fie tata...
@ pink - life isn't so pink as you think, young lady

1.Joaca asta de-a oamenii mari seamana oarecum cu "de-a mama si de-a tata" insa exista o diferenta majora: cel care se joaca de-a tata chiar ti-ar putea fi tata asa ca joaca asta are un iz de mucegai. Faptul ca tu esti foarte constienta de toate aspectele acestea e alta problema.
2. Nu e bine sa te pui cu cineva ca el iar treaba cu zgariatul masinii se putea termina foarte prost. Sunt convins ca esti fooooarte curajoasa insa ar trebui sa si gandesti nitelus: Chiar crezi ca ai face fata agresiunii fizice declansate de un barbat de 35 de ani infuriat? Gandeste-te de doua ori.
3. Cred ca ar trebui ca impreuna cu parintii tai sa va deplasati in fata unui procuror caruia sa-i povestesti intreaga istorie. Daca as fi in locul acelui domn procuror l-as avea in vizor pe domnul cu masina zgariata.
4. Toate mesajele postate mai sus iti scriau sa-ti vezi de scoala si de viata. Stii ca oamenii acestia chiar au dreptate, nu-i asa ?
5. Ah, era sa uit! :slap: Crezi ca barbatilor care "te admira" acum le pasa de tine? Nu le pasa deloc. Daca le-ar pasa ar stii ca facandu-ti "curte" te stanjenesc in drumul tau catre o profesie si o viata decenta. Nu le pasa deloc cine esti tu, ce gandesti tu, ce-ti doresti tu de la chestia asta pe care cei ce traiesc o numesc viata. Deloc, deloc, deloc. Le pasa doar cum arati acum si in ce masura le poti face lor pe plac. Adica pentru ei esti doar un OBIECT. Atat.
Vrei sa treaca toata viata pe langa tine asa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare minor de acasa aaadrian aaadrian Buna ziua! Am 35 de ani si prietena mea are 15 ani si 8 luni. Vrem sa ne mutam impreuna. Daca ea vine la mine acasa, si le spune parintilor unde este, adresa, ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, m-am despărțit de iubita mea cam de 3 săptămâni, ... Ovidiu 85 Ovidiu 85 Bună ziua, m-am despărțit de iubita mea cam de 3 săptămâni, am avut o relație frumoasă timp de 6 luni de zile foarte frumoasă pot zice, acum nu știu ... (vezi toată discuția)