avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raport cu politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raport cu politia

am si eu o intrebare.
cazul este urmatorul: am venit in vacannta la bunici intr-un sat din Ardeal, si dupa amasa, jucandu-ne pe drumul comunal cu mingea, a oprit un politist. eu atunci am dat cu mingea undeva departe si ma luat la intrebari. L-am intrebat cu ce am gresit, nu mi-a raspuns si am dat sa plec la care el a zis ca ma duce la sectie. A intervenit un vecin de acolo, a zis sa ne dea pace, si astfel a plecat.
ce putea sa imi faca in aceasta situatie? vreau sa stiu ce am gresit. va rog
Din expunerea dvs nu reiese aspectul care l-a determinat pe politist sa solicite prezenta dvs la sectie
Posibil,avand in vedere precizarea dvs ca" va jucati pe drumul comunal",ca politistul sa fi avut in vedere sa va atentioneze sa va jucati intr-un spatiu unde nu sunteti expus eventualelor incidente ,de ex de ordin rutier
bun, asta evident ca inteleg, insa eu stiu ca prima data se da cel mult advertisment, nu amenda sua chestii de genul:"te duc la sectie', nu?
petryk10 a scris:

eu stiu ca prima data se da cel mult advertisment, nu amenda sua chestii de genul:"te duc la sectie', nu?

Daca prima data este constatata si consemnata fapta aflata sub incidenta legii,organul constatator poate dispune mai mult decat avertisment,respectiv sanctiunea prevazuta de legea a carei dispozitie a fost incalcata
Cum poate sa-si dea seama politistul ca e sau nu prima data?
Prima data cand te vede acel politist, sau cum?
Avertismentul verbal, cel scris, amenda sunt sanciuni principale. Politistul aplica una din ele in functie de gravitatea faptei, gravitate care e apreciata de el, nu de contravenient.
Parerea mea este ca respectivul politist vazuse un film de actiune recent si incerca sa faca pe justitiarul.Actiunea dumnealui nu are nici o legatura cu aplicarea legii.Jucati-va in continuare cu mingea pe ulite ,pe maidane, pe stadione,bucurati-va de copilaria dvstra si ignorati asemenea incidente!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda neprezentare acte QTO QTO Buna ziua. Va cer un sfat de specialitate. Ieri noapte in jurul orei 1 am plecat impreuna cu un prieten sa il duc acasa. La un moment dat pe o strada ... (vezi toată discuția)
Avertisment sau amenda pentru tulburarea linistii publice fara un exemplar din procesul verbal? MirceaFlorian MirceaFlorian Buna ziua! Am fost cu un amic la ziua de nastere unui prieten, in timp ce ne intorceam spre casa pe la ora 23 am fost legitimati de o patrula a politiei, ... (vezi toată discuția)
Avertisment viteza luat pe nedrept rocarolla rocarolla Este ora 3 fara 20 noaptea si eu nu pot dormi. De ce? De nervi. Ce s-a intamplat in urma cu cateva ore: eu circulam regulamentar(50/h) pe o strada din ... (vezi toată discuția)