avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Stabilire obligatii fiscale la o societate intrata in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Stabilire obligatii fiscale la o societate intrata in insolventa

O societate comerciala pentru care s-a declansat procedura insolventei a beneficiat de rambursari de TVA, anterior deschiderii procedurii. Rambursarile de TVA s-au efectuat potrivit prevederilor OMFP 967/2005 si OMEF 1857/2007, cu control ulterior (sub rezerva verificarii ulterioare). Un decont cu optiune de rambursare inregistrat ulterior rambursarilor, dar anterior deschiderii procedurii, a fost transmis inspectiei fiscale pentru solutionare cu inspectie anticipata. Inspectia s-a prezentat dupa data deschiderii procedurii, conform programului de activitate, a efectuat inspectia si a stabilit diferente de TVA (aferente unor operatiuni pentru care societatea nu a justificat aplicarea scutirii) si accesoriile aferente, calculate pana la data deschiderii procedurii.
Administratorul judiciar contesta diferentele stabilite urmare a inspectiei fiscale, sustinand ca se incalca prevederile art. 36 din Legea 85/2006, conform caruia de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare si extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale, intrucat intocmirea deciziei de impunere are ca finalitate obligarea debitoarei la plata unei sume de bani - care se circumscrie actiunilor pentru realizarea creantelor, constituindu-se astfel o creanta in afara procedurii.
As dori sa stiu daca:
1. inspectia fiscala putea fi efectuata? Se poate inscrie creanta suplimentara la masa credala?
2. ce cuprindere ar trebui data sintagmei "realizarea creantelor"? Nu se refera doar la masurile de stingere a creantelor efectuate dupa declansarea executarii silite? Exista un act normativ din care sa rezulte explicit sensul sintagmei sau al art. 36 din Legea 85/2006?
3. s-a confruntat cineva cu o situatie similara? Daca da, cum s-a finalizat? Puteti sa-mi oferiti detalii?
Daca sunt necesare informatii suplimentare, voi reveni (nu cunosc prea multe detalii legate de partea de administrare a veniturilor statului). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmenvio , utilizator 23:24, 10 Ianuarie 2009
Articolul 36 din legea 85/2006 doar SUSPENDA acţiunile judiciare şi extrajudiciare.

Prin acest lucru se doreşte concentrarea tuturor litigiilor referitoare la averea debitorului in sarcina exclusiva a judecatorului sindic.Creditorii care au astfel de actiuni suspendate isi pot declara creanţele în procedura reorganizării judiciare sau a falimentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de insolventa initiata de finante nicolebautu nicolebautu in cazul in care s-a initiat procedura de insolventa de catre Finante, cu termen de judecata in nov.2010, daca firma are datorii restante la banca, aceasta ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar al asociatiei asupra unui apartament detinut de o companie in insolventa talexi talexi Buna ziua, In blocul in care locuiesc avem ca restantieri la intretinere cateva apartamente care apartin unei companii aflate in insolventa si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)