avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatia de a face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatia de a face?

Situatia este in felul urmator: Societatea noastra este in insolventa si a efectuat plati si achizitii fara a solicita acordul administratorului judiciar. Singura datorie care o are societatea este la DGFP, dar noi am solicitat in urma decontului de TVA rambursarea TVA-ului pt.ca in acest fel ne-am achita si datoria catre finante. Problema este ca Finantele au suspendat inspectia fiscala declansata la soc. noastra in baza Ordinului ANAF nr. 708/2006, pana se lamureste problema transferurilor efectuate de soc. Mentionez ca Finantele au solicitat judecatorului sindic sa se pronunte in legatura cu aceste transferuri daca sunt legale sau nu, lucru pe care judecatorul sindic nu l-a facut. Intrebarea mea este: CUM PUTEM OBLIGA FINANTELE SA RECURGA LA COMPENSAREA TVA-ULUI? PRINTR-O ACTIUNE INTRODUSA LA INSTANTA CU OBLIGATIA DE A FACE? Mentionez ca daca Finantele ar fi compensat TVA-ul soc. noastra nu ar fi avut nici o datorie, iar procedura de insolventa s-ar inchide. Astept cu nerabdare un raspuns si va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 11:34, 25 Iunie 2009
Hotararea de deschidere a procedurii trebuia sa mentioneze daca debitoarei, cu referire la conducerea statutara conform Legii nr. 31/1990, i s-a ridicat ori nu dreptul de conducere a activitatii. De regula, deschiderea procedurii ridica debitorului dreptul de administrare, dreptul de a-si conduce activitatea, daca nu si-a declarat intentia de reorganizare.
Nu cunosc sub ce forma de aplicare a procedurilor insoventei v-ati aflat dvs, dar in afara situatiilor din perioada de observatie cand debitorul poate sa continue desfasurarea activitatilor curente sub supravegherea sindicului sau administratorului judiciar, toate celelalte operatiuni si plati ulterioare deschiderii procedurii sunt nule (art. 46 alin. 1 din Legea nr. 85/2006).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce putem face? cezara costina cezara costina Situatia este in felul urmator: Societatea noastra este in insolventa si a efectuat plati si achizitii fara a solicita acordul administratorului judiciar. ... (vezi toată discuția)
Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)
Insolventa...concediere....plati danielard danielard buna ziua!! SC la care lucrez este in procedura insolventei de la inceputul anului (din cate stiu in procedura generala). Un numar de cca. 100 pers. am fost ... (vezi toată discuția)