avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... help contact determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

help contact determinat

buna ziua,
am un contract determinat incheiat pe 3 luni, dupa care se face act aditional de prelungire de 4 luni, iar act aditional de prelungire 7 luni.
intrebarea este mai poate fi prelungit prin act aditional pana la 36 luni? de cate ori? sau nu conteaza numarul de prelungiri ci sa ma incadrez in cele 36 luni?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: ELENA2009 , utilizator 09:20, 29 Iunie 2012
Da, un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit de mai multe ori in interiorui celor 36 de luni, sau pana la reluarea activitatii de catre titular, daca CIM a fost incheiat pentru a suplini un salariat care are CIM suspendat din unul din motivele prevazute la art 50-54 din codul muncii
In conformitate cu prevederile art 82

(3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit, în condiţiile prevăzute la art. 83, şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau unei lucrări.
(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.
Prelungirea duratei unui CIM pe perioada determinata nu inseamna un nou CIM, este acelasi CIM deci poate fi prelungit pana la maximum 36 de luni.
multumesc frumos de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? mariamarineci mariamarineci Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? Durata maxima a unui cim determinata stiu ca este de 36 luni; in interiorul ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata - cim nou Herra_ Herra_ După data de 1 mai 2011, când prevederile Legii nr. 40 din 2011 privind modificarea și completarea Codului muncii, au intrat efectiv în vigoare, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)