avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului

Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Am lucrat la un restaurant, in perioada 21.05. pana in 23.06. anul curent. Angajatorul a promis ca face carte de munca si nu a facut acest lucru, la inceput a spus ca salariul este de 800 lei dupa care s-a ajuns la 700 lei. Cand a venit data de salariu, a spus ca nu are bani.
Intrebarea este:
Cum as putea sa-mi recuperez bani,munca mea pe o luna de zile?
Intentionez sa fac o reclamatie la ITM si Politie,dar datorita faptului ca am lucrat o luna de zile fara carte de munca (angajatorul nu a vrut sa faca carte de munca) exista posibilitatea sa iau si eu amenda pentru munca la negru?
Va rog sa ma ajutati cu o solutie in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Monnica , utilizator 20:01, 28 Iunie 2012
Da, exista aceasta posibilitate de a fi sanctionat de catre ITM pentru ca ati prestat munca fara a avea incheiat un c.i.m.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
Dar totusi eu am fost cea inselata..:( m-au mintit o luna de zile ca o sa am carte de munca....
Iar acum nici salariul nu vor sa-l mai plateasca...
Practic nu exista nici o solutie prin care sa-mi recuperez salariul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani nerecuperati tzytzyyy tzytzyyy Buna ziua, am lucrat la negru timp de 2 luni, nu am primit nici macar jumatate din banii promisi, acuma anajatorul nu mai raspunde sau cand raspunde zice ca nu ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii daca nu am contract de munca ContSters313377 ContSters313377 am lucrat la o firma . Eu si baietii aproape 2 ani si in aceasta perioada ne a mintit ca avem contract de munca si acum cand am aflat ca nu avem am plecat ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Irina19 Irina19 Buna ziua,situatia mea se prezinta astfel,am lucrat la un patron 3 luni care m a dus cu zaharelul si nu mi a facut carte de munca,salarul l am primit cu ... (vezi toată discuția)