Buna ziua,situatia mea se prezinta astfel,am lucrat la un patron 3 luni care m a dus cu zaharelul si nu mi a facut carte de munca,salarul l am primit cu tiraiita,Desi eu nu aveam contract,mi a scazut banii pe zilele de Paste care nu am lucrat,de rusalii,1 iunie am lucrat pt ca daca nu mi a zis ca mi taie din salar,acum de 2 sapt nu mai lucrez,as vrea sa fac sesizare la ITM,care sunt consecintele pt mine ca angajat?? Voi primi amenda desi eu am insistat sa mi faca contract? El are alta fata la magazin acum..
Sesizati ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire. ITM va declansa o ancheta.
Atata timp cat lucratorii vor accepta astfel de practici din partea angajatorilor, munca la negru nu va disparea si lucratorii vor fi pacaliti in continuare.
Este posibila si sanctionarea dvs pentru munca la negru.
Codul Muncii
art.260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
Salariu
angajat
am lucrat timp de aproape 2 saptamani pentru o firma de publicitate si nu mi-au incheiat contract, desi le-am adus copii dupa actele necesare deoarece mi le-au ... (vezi toată discuția)