avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj absolventi studii universitare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj absolventi studii universitare

Buna seara,
Va rog sa imi spuneti in ce conditii un absolvent al facultatii de drept promotia 2012 poate intra in somaj. Ca sa fiu mai explicita: daca in perioada imediat urmatoare absolvirii facultatii, acesta urmeaza cursuri post universitare (master sau alte cursuri) fara a avea un serviciu, are dreptul de a-si depune actele pentru a beneficia de indemnizatie de somaj ?! si daca da, care este termenul limita in care se poate depune dosarul la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca
Va multumesc anticipat.
Cu consideratie,:love::luck:
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
marinasimionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paul Hariton , Consilier juridic 17:31, 13 Iulie 2012
1. - In termen de 60 de zile de la data absolvirii se inregistreaza la Agentia de Somaj.
- Daca in cele 60 de zile nu i se ofera sau nu gaseste un loc de munca va primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni, cate 250 lei lunar.

2. - Daca la data inregistrarii la Agentia de Somaj urmeaza o forma de invatamant nu mai poate primi indemnizatie de somaj.
- Daca in timp ce primeste indemnizatia de somaj se inscrie la o forma de invatamant ii inceteaza plata indemnizatiei de somaj.

3. Dupa fiecare forma de invatamant absolvita poate beneficia iar de indemnizatie de somaj.
tudorvaleriu a scris:

1. - In termen de 60 de zile de la data absolvirii se inregistreaza la Agentia de Somaj.
- Daca in cele 60 de zile nu i se ofera sau nu gaseste un loc de munca va primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni, cate 250 lei lunar.




Buna seara,

ma intereseaza daca indemnizatia de somaj care o poate primi un absolvent de studii postuniversitare este tot de 250 leiluna ?
1. Indemnizatia de somaj pentru absolventi (indiferent de institutia de invatamant absolvita) este de 50% din valoarea indicatorului social de referinta (ISR), in vigoare.

2. La data actuala ISR, in vigoare = 500 lei.
va multumesc si va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolventi studii universitare marinasimionescu marinasimionescu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca absolventii cu studii superioare promotia iulie 2012 care nu urmeaza nicio forma de invatamant si nu si-au gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa masterat EDWARD85 EDWARD85 BUNA! DACA AM LUCRAT PE TIMPUL FACULTATII APOI NU AM MAI LUCRAT SI M-AM INSCRIS LA UN MASTER PE CARE L-AM FINALIZAT PE 10 IULIE MAI POT BENEFICIA DE AJUTOR DE ... (vezi toată discuția)
Studiile universitare si postuniversitare se considera vechime in munca la calculul somajului? panaxor panaxor Cine stie, va rog sa-mi spuna daca studiile universitare si postuniversitare se considera vechime in munca la calculul somajului? Pentru ca stiu ca proaspetii ... (vezi toată discuția)