avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ DUPA MASTERAT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ DUPA MASTERAT

BUNA! DACA AM LUCRAT PE TIMPUL FACULTATII APOI NU AM MAI LUCRAT SI M-AM INSCRIS LA UN MASTER PE CARE L-AM FINALIZAT PE 10 IULIE MAI POT BENEFICIA DE AJUTOR DE SOMAJ SI DACA DA CAT ESTE ? VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU AMABILITATE !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:31, 19 Martie 2013
1. - In maxin 60 de zile de la absolvire master va inregistrati la Agentia de Somaj.
- Sa aveti la dvs. o adeverinta de la unitatea de invatamant in care sa se specifice data absolvirii.

2. Daca in cele 60 de zile de la absolvire nu vi se ofera sau nu gasiti un loc de munca veti primi o indemnizatie de somaj de 250 lei lunar, timp de 6 luni.

3. - Nu conteaza daca ati avut sau nu contract individual de munca (CIM).
- Conditia este ca la data inregistrarii la Agentia de Somaj sa nu aveti CIM si sa nu fiti admis la o noua forma de invatamant.
VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS. O ZI BUNA !
Bună seara! În luna iulie a acestui an voi termina masterul. Aş dori să depun actele pentru a beneficia de şomaj, dar mai întâi aş dori ştiu cât este valoarea şi perioada şomajului? Menţionez că nu am lucrat pe perioada facultatii şi a masterului. Am citit pe anumite forum-uri că este ba 50% din venitul mediu, ba 75% din acesta.
Aş dori să mai ştiu că dacă mă angajez în această perioadă mi se retrage şomajul? Căci am citit cică mi se va acorda 30% din venitul mediu, pe lângă salariu. Vă rog să mă lămuriţi şi pe mine. Mulţumesc anticipat! O seară bună!
1. Raspunsul meu de mai sus este valabil si pentru dvs.

2. Indemnizatia de somaj in cazul absolventilor este de 50% din indicatorul social de referinta (ISR), in vigoare (acum 1 ISR = 500 lei), adica 250 lei lunar timp de 6 luni.

3. Pentru beneficiarii de indemnizatie de somaj in calitate de absolventi nu se aplica prevederile referitoare la cei 30% din indemnzatia de somaj.

4. Va inceta plata indemnizatiei de somaj in momemtul in care veti avea un orice alt venit si/sau in momentul in care veti fi admis la o alta forma de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolventi studii universitare marinasimionescu marinasimionescu Buna seara, Va rog sa imi spuneti in ce conditii un absolvent al facultatii de drept promotia 2012 poate intra in somaj. Ca sa fiu mai explicita: daca in ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj dianabalan dianabalan Buna ziua, Doresc sa-mi spuneti daca un student, Facultate de stat la zi, in an terminal, in iulie sustine examenul de licenta, poate benficia de ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)