avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despagubire RCA in caz de deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despagubire RCA in caz de deces

Socrul meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni.Dupa 30 zile de coma a decedat.Intrebarea mea este ce demersuri trebuiesc facute si cui trebuie sa ma adreses pentru a putea obtine despagubiri in urma politei de asigurari RCA a vinovatului.
Va multumesc.
Avand in vedere ca socrul dvs. a decedat ca urmare a acelui accident, va trebui sa urmariti cursul urumaririi penale de la biroul circulatie si sa va asigurati ca dosarul va fi inaintat catre biroul de cercetari penale si, ulterior, la parchet, pentru infractiunea de ucidere din culpa. Mostenitorii persoanei decedate se vor constitui parti civile si vor declara ca vor cuanifica cuantumul despagubirilor materiale si morale in instanta, potrivit unui probatoriu pe care il vor administra.In acelasi timp, veti cere introducerea in cauza a societatii de asigurare care a emis asigurarea RCA , garanta platii tuturor despagubirilor pe care le veti solicita in cursul procesului penal; functie de perioada valabilitatii asigurarii RCA societatea de asigurari va fi obligata sa suporte toate pretentiile admise de instanta si solicitate de dvs.: daune mateirale si morale. Nu va faceti griji in ceea ce priveste cuntumul acestora:legea asigurarilor prevede un cuantum de 500.0000 Euro pentru daune create persoanelor, astfel incat va veti putea incadra intr-o suma rezonabila care cu siguranta nu va depasi suma mentionata anterior.
Buna ziua ,
exista si un termen de prescriptie , adica daca victima a decedat in urma unui accident in 2005 ?! Ce demersuri trebuie si pot sa mai fac?! Nimic nu compenseaza cu pierderea cuiva din familie !
Mentionez ca nu am stiut ca se fac "despagubiri " !

va multumesc.
V-ati constituit parte civila ?Aceasta facultate exista oricand, in etapa urmaririi penale si pana la citirea rechizitoriului, act de sesizare si inculpare, ce are loc in fata instantei de judecata.
In vederea recuperarii prejudiciului cauzat, precizati , defalcat, sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale pe care l-ati suferit in urma tragicului eventiment .

Pana la concurenta valorii probabile, marcata de momentul depunderii de inscrisuri ce atesta intinderea prejudiciului cauzat, asupra bunurilor inculpatului se poate institui masura sechestrului asigurator . (raspunderea penala fiind personala ).

Asa cum aminteste colega mai sus, societatea asiguratoare va trebui sa suporte acest sume de bani , in caz ca vor fi dovedite, si in caz ca se va dispune condamnarea.

(prin urmare, puteti mentiona un cuantum cat de mare doriti , instanta de judecata, in baza mijloacelor de proba va stabili si cat va trebui sa plateasca societatea de asigurari)
In vederea sustinerii laturii civile deduse judecatii, alaturate celei penale, va recomand sa uzati de inscrisuri si de doi martori.

( va exista un raport medico-legal , cu privire la cauzele decesului si modul in care acesta a survenit)

In privint imprejurarilor producerii accidentului, expertiza tehnica mecanica este relevanta in cauza, in caz ca instanta de judecata va dispune efectuarea uneia contrarii , sa aveti expert parte.

Succes.

Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de deces in accident de masina mucuta mucuta buna.am si eu niste nelamuriri(foarte multe),viitorul meu sot a fost ucis intr0un accident de masina in decembrie 2008,la rupea gara.avem un copil impreuna de ... (vezi toată discuția)