avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

pasii legali ai angajatului, obligatiile si respectarea lor legala,sanctiuni in cazul nerespectari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 29 Iunie 2012
1. Salariatul inainteaza o cerere prin care aduce la cunostinta angajtorului ca doreste incetarea contractului de munca prin demisie si cu respectarea preavizului de … zile prevazut de legea mai sus mentionata.c.i.m.

2. La data primirii cererii angajatorul are posibilitatea de a pune rezolutia cu preavzi sau fara preaviz.

3. Daca este cu preaviz, contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz.

4. Daca este fara preaviz, contractul individual de munca inceteaza .la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

5. Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. De exemplu, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m.
Pe perioada de preaviz se poate lua concediu de odihna ,.. in caz contrar, CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul c.o zimbrul60 zimbrul60 Sunt in concediu si as vrea sa stiu daca in timpul derularii C.O,pot sa-mi depun demisia,ori cu acordul partilor sau cu preaviz. In cazul in care este cu ... (vezi toată discuția)
Inaintarea demisiei si perioada de aviz in timpul concediului ionutviorel ionutviorel M-am angajat de aproximativ 4 luni , am contract pe o perioada nedeterminata. In perioada 17.10.2016 - 30 .10.2016 sunt in concediu .. este posibil ca la ... (vezi toată discuția)