avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de inscriere in fals in procesul civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de inscriere in fals in procesul civil

Daca intr-un proces (civil ) partea adversa depune cerere de inscriere in fals pentru doua inscrisuri sub semnatura privata depuse ca probe principale si argumenteaza cu probe ,judecatorul este obligat sa trimita la parchet aceasta cererere si sa suspende judecata?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:27, 29 Iunie 2012
Conf art.183 Cpc - '' Daca partea care defaima inscrisul ca fals arata pe autorul falsului, instanta poate suspenda judecarea pricinii, inaintand inscrisul procurorului impreuna cu procesul-verbal ce se va incheia."

Cand nu este caz de judecata penala sau daca actiunea penala s-a stins sau s-a prescris, falsul se va cerceta de instanta civila, prin orice mijloace de dovada.

Prin urmare, judecatorul trimite cauza la parchet, dar nu este obligat sa suspende cauza. Depinde foarte mult de importanta acelui inscris si de aparenta lui de legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta, intr-un proces civil. este obligata sa sesizeze organele penale in cazul constatarii unei infractiuni? cosdep cosdep 1. Intr-un proces civil, in urma unei expertize financiar contabile expertul a sesizat instanta asupra unor aspecte savarsite de una din parti, care pot fi ... (vezi toată discuția)
Actiuni, civila si penala zerognost zerognost O actiune civila in pretentii aflata pe rol se va suspenda daca exista si o plangere penala pe rol, pentru inselaciune, ce se refera la aceasi chestiune? Care ... (vezi toată discuția)
Inscriere in fals  Raicu Raisa Raicu Raisa Se poate depune inscrierea in fals odata cu cererea de expertiza grafica? Care este documentul prin care se depune cererea de inscriere in fals in cadrul unui ... (vezi toată discuția)