avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Actiuni, civila si penala
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Actiuni, civila si penala

O actiune civila in pretentii aflata pe rol se va suspenda daca exista si o plangere penala pe rol, pentru inselaciune, ce se refera la aceasi chestiune? Care ar fi baza legala? Exista vreo posibilitate ca cele doua actiuni sa se judece in acelasi timp, in paralel?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 14:41, 10 Noiembrie 2012
Sunt doua proceduri diferite. Chestiunea incidentala penala suspenda ceea civila daca aceasta este bazata (adica, daca reprezinta o chestiune prejudiciara) in scrisori sau alte elemente probatore -declaratie, raporturile, etc.-ce poate fi declarate falze intr-un proces penal. De pilda, art. 183 Cod procedura civila prevede: "Dacă partea care defaimă înscrisul ca fals arată pe autorul sau complicele falsului, instanţa poate suspenda judecata pricinii, înaintând înscrisul procurorului împreună cu procesul-verbal ce se va încheia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de inscriere in fals in procesul civil leusan leusan Daca intr-un proces (civil ) partea adversa depune cerere de inscriere in fals pentru doua inscrisuri sub semnatura privata depuse ca probe principale si ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa Matist Matist Buna ziua. La un dosar care este in derulare la o judecatorie, din partea adversara sa depus o intampinare. Partea adversara este compusa din trei ... (vezi toată discuția)
Instanta, intr-un proces civil. este obligata sa sesizeze organele penale in cazul constatarii unei infractiuni? cosdep cosdep 1. Intr-un proces civil, in urma unei expertize financiar contabile expertul a sesizat instanta asupra unor aspecte savarsite de una din parti, care pot fi ... (vezi toată discuția)