avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... noua indemnizatie crestere copil 2012
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

noua indemnizatie crestere copil 2012

Am vazut la stiri ca din toamna indemnizatia de crestere copil va fi din nou 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, plafonul fiind 3400 lei. Exista o lege in acest sens? Pentru mamele aflate in CIC (din ian. 2011 optiune pt. 2 ani) cum se va aplica legea? Se va recalcula 85% sau se ramane cu cat s-a intrat in CIC?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mikymirror , utilizator 12:33, 4 Iulie 2012
1. Nu exista nici o lege, deocamdata, in acest sens, ci numai o propunere, o dorinta.

2. Cand va aparea noua lege vom afla si despre ce este vorba in ea, pana atunci nu putem sti ce va cuprinde ea.

Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pt. raspuns
dar daca se revine la metoda de calcul de dinainte de ianuarie 2011 nu este o discriminare a mamelor care au nascut in 2011, fata de cele care au nascut inainte sau dupa acest an? in sensul ca procentul din 2011 a fost de 75%, fata de 85%? ar fi si cazul meu.....
De unde stiti ca va fi discriminare daca nu a aparut actul normativ?
nu stiu daca va fi sau nu. eu sper sa nu fie, pentru ca nu ar fi corect. toti copii au drepturi egale, nu? si aici ma refer la timpul care li se pune la dispozitie mamelor sa-si creasca copiii, precum si la remuneratia datorata de stat in conditii similare de munca de la un an la altul....nu ar fi corect ca o mama care ar fi avut anumite drepturi conform legii dintr-un an sa nu beneficieze de acestea pe motiv ca a nascut in anul in care cineva s-a gandit ca ar trebui schimbata legea, pentru ca, in anul urmator, sa se revina la legea veche...asta este parerea mea....multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Modificari la concediul crestere copil (ccc) incepand cu 1 iulie 2016 gabi_fodor gabi_fodor Buna ziua.eu am un baietel de 10 luni, am optat pentru CCC pe 2 ani. Pana in momentul de fata am incasat lunar maternitatea in suma de 1.200 ron. Din 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)