Irmuresan a scris:
Buna ziua
am o dilema
am o angajata care mi-a adus 2 concedii medicale pe luna iunie:
1. din 01.06.12 - 26.06.12 - cu cod indemnizatie 05 si cod diagnostic 015 - cm initial
2. din 27.06.12 - 30.06.12 - cu cod indemnizatie 12 si cod diagnostic 015 - cm in continuare
E ok ? Mie programul nu mi-l ia in continuare din cauza codului de indemnizatie diferit?
Ce parere aveti?
Multumesc.
Cf.ORDIN 233/2006:
ART. 13
Iniţial/În continuare: se va indica de către medicul care eliberează certificatul de concediu
medical dacă acesta este "Iniţial" sau "În continuare", bifându-se cu "X" căsuţa
corespunzătoare, după caz. Prin certificat de concediu medical iniţial se înţelege oricecertificat de concediu medical care nu prelungeşte un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeşte un concediu medical anterior neîntreruptpentru afecţiuni diferite.
Prin certificat de concediu medical în continuare se înţelege orice certificat care prelungeşte un concediu medical anterior neîntrerupt pentru aceeaşi afecţiune.
Concluzie,
in cazul prezentat este clar vorba despre un cm in continuare concediul din perioada 27-30.06.2012,fiind vorba despre prelungirea cm anterior pt. aceeasi afectiune,respectiv 015-Tuberculoza sist.nervos
Sesizati admin. programului sa remedieze deficienta!
@georgettegan,
"
Inclin sa cred ca nu este tocmai in regula codul de diagnostic. Pe un certificat nu cred ca este trecut corect. Alt motiv nu ar fi. "
Nu mai faceti supozitii fara acoperire asupra diagnosticului,codul de diagnostic este acelasi,pt. ambele certificate,respectiv 015,care indica TBC ul sist.nervos.In prima faza medicul a acordat un cm pe cod de indemnizatie 05,ceea ce inseamna boli infecto/contagioase de grupa A,din care face parte si TBCul,dupa care cm in continuare l-a acordat pe cod de indemnizatie 12,ceea ce inseamna cm pt. TBC.dar acelasi cod de diagnostic respectiv015.