Având în vedere faptul că în anul 2009 eu (ca si toate cadrele didactice de altfel) nu am beneficiat de ajutorul financiar stabilit de Legea nr. 315/2006 (100 euro), as dori sa stiu daca nu e prea tarziu sa întocmesc documentația pentru a deschide acțiune în instanța de judecată cu scopul obținerii acestui drept.
Mentionez faptul ca prin Prin Legea 315/2006 s-a stabilit acordarea unui ajutor financiar cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, în vederea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice. Acest ajutor s-ar fi acordat anual, iar pentru anul 2009, conform art. 3 alin. 1 din Normele metodologice de aplicare a Legii 315/2006, aprobate prin HG nr. 453/2007, beneficiarii ajutorului trebuiau să formuleze cererea de acordare a ajutorului financiar până la 1 noiembrie, la unitatea de învăţământ la care solicitantul are funcţia de bază. Pentru 2009, plata ajutorului financiar de 100 de euro s-ar fi efectuat începând cu ianuarie.