am o problema si poate ma ajutati!!!.....anul trecut am comandat si eu niste termopane...eram fff bucuros de investitie si acum sunt foarte dezamigit....e vb de executia produselor respective...doua dintre ele au probleme si am fost la firma respectiva sa remedieze situatia..nimik pana acum.....CARE SUNT PASII DE URMAT?
mai sunt si probleme cu geamurile....eu am platit un tip de geamuri si am beneficiat de cu totul si cu totul de altceva.eu am comandat low+clar si am primit float+float, adica mai clar pt d-voastra am platit 24E m/p si am primit geamuri de 18E m/p si de proasta calitate....
am fost chiar astazi si m-i sa spus clar ca ei nu pot face nimik deoarece comanda a fost executata si numai printr-o plangere la politie pot reinterveni sau sa ii dau in judecata....pt. ai da in judecata vreau sa stiu unde se pot incadra si la ce fapte?....ex---> inselaciune sau furt calificat cu forma agravanta in dauna avutlui privat sau ce alta forma de incadrare???
trebuie sa stiu ce articole de lege sa scriu in scrisoarea de intampinare la tribunal cand o depun la registratura..
Presupun ca ati incheiat cu firma respectiva un contract in care sa fie specificat ceea ce ati comandat si pretul de executie.
Ati posibilitatea sa va adresati instantei de judecata pentru a recupera prejudiciul produs prin invocarea art 998-999 cod civil si sa solicitati si daune pentru nerespectarea conditiilor contractuale.
Daca geamurile executate sunt de proasta calitate puteti sa va adresati cu o plangere si la OPC.
Trebuie sa cititi cu atentie contractul incheiat cu firma respectiva, care v-a efectuat lucrarea, sa vedeti daca este stipulata calitatea geamurilor in el, daca aveti termen de valabilitate. In cazul in care este stipulata calitatea geamurilor in contract, dupa ce va adresati instantei, ( pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin nerespectarea conditiilor cantractuale), ati putea avea un oarecare castig in urma expertizei etc.In cazul in care nu este trecut termen de valabilitate , si stipulata obligativitatea dumneavoastra ca in caz de avarii ale geamurilor sa lucrati cu aceeasi firma, ar putea invoca faptul ca ati putut schimba geamurile intre timp.Insa si atunci cu martori (vecini) ati putea dovedi , cum ca nu le-ati schimbat.
Este mai costisitor, trebuie gandit cam cat ati recupeta, si daca merita efortul.
SI TREBUIE CITIT CONTRACTUL ATENT, CACI IN FUNCTIE DE CONTRACTUL INCHEIAT DEPIND SANSELE DUMNEAVOASTRA.
am contract am tot...dar protectia consumatorului nu se mai baga....am vb si la firma care a executat geamurile si ei ma trimit la firma care a executat tamplaria deoarece ei au comandat geamurile.....cei ce au executat geamurile spun ca ei au executat comanda care a fost solicitata....si asa etcetcetc ma invart in jurul cozii....daca ma puteti ajuta clar cu un raspuns bine vreau sa stiu la ce articol de lege se incadreaza fapta lor sa pot depune plangere atat civila cat si penala.....
Inselaciune
edymanuel2000
In urma cu 2 ani am facut un contract cu o firma X pentru a imi realiza tamplarie de PVC ! Eu am platit din banii adica 850 lei la data semnari contractului si ... (vezi toată discuția)