avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

In urma cu 2 ani am facut un contract cu o firma X pentru a imi realiza tamplarie de PVC ! Eu am platit din banii adica 850 lei la data semnari contractului si urma ca in maxim 14 zile sa soseasca sa monteze tamplari ! Dupa aproximativ 16 zile ma duc pana la sediu si vad ca totul este inchis , tamplaria de PVC nu mi-a fost montata si administratorul firmei e de negasit ! Merg la politie depun plangere si dupa 2 ani ( adica acum catev zile ) primesc decizia procuroarei in care este prezentat ca atat eu cat si alti 3 clienti au fost lasati cu buza imflata #-o dar ca administatorul este scos de sub urmarire penala pentru inselaciune acesta fiind in Cipru ! I s-a aplicat o amenda contravetioanala de 1000 lei si gata ne indeamna sa-l dam in judecate ! Bine bine si eu cum sa il dau in judecata unde il gasesc sa-mi inpoieze bani si cum de l-au considerat ca nu este un pericol public si gata l-a scos de sub urmarire penala aplacandu-i aceasta amenda !!! Ce ma sfatuti sa fac pentru a imi recupera banii si sa fiu sincer nu am chef sa platesc un avocat care sa ini cheltuiasca bani dar care sa nu rezolve nimic !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:56, 19 Aprilie 2011
1.Impotriva rezolutiei procurorului puteti formula plangere,in termen de 20 de zile de la comunicarea acesteia,la procurorul ierarhic superior al acestuia.
2.Daca in termen de 20 de zile de la depunerea cererii,nu primiti raspuns asupra plangerii dvs,puteti sa formulati plangere catre instanta de judecata.

Nu cunosc care sunt probele care au determinat solutia procurorolui,dar in mod cert vor fi destule probleme daca persoana respectiva a parasit tara
ok dar unde depun plangerea la procuratura sectorul 5 ( ca de acolo a fost emisa ordonanta ) ! Procuroarea de la sectorul 5 a considerat ca nu este un pericol public acest individ si l-a scos de sub urmarie penala ! Aceasta plagere impotriva rezolutiei procuroarei poate fi atatcata prin instanta ! si pot fi despagubil de ea pentru ca pur si simplu musamalizeaza situatia !
La primul procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5,caruia ii revine competenta solutionarii plangerii si apoi la Judecatoria Sectorului 5,in conditiile aratate mai sus.
Cititi cu atentie raspunsurile care v-au fost date la problemele invocate de dvs.
Finalitatea din punct de vedere penal a fost amenda penala aplicata administratorului, solutie care a fost argumentata de procuror si are la baza reglementarile Codului de procedura penala. Recuperarea prejudiciului se face in instanta civila, mai mult puteti sa va folositi de contractul incheiat cu firma respectiva si sa cereti recuperarea prejudiciului intru cat nu a fost respectata una dintre clauze, mai exact obligatia de a realiza si monta tamplaria de PVC. exista sansa ca persoana respectiva sa mai aiba bunuri sau sume ce pot fi executate.
Nu, procurorul nu poate aplica amenda penala, doar amenda administrativa cf. art.18^1 Cod Penal sau mai nou amenda administrativa consemnata in cazier cf. art. 74^1 Cod Penal. Probabil este vorba de o amenda administrativa pentru lipsa pericolului social al unei infractiuni, care in opinia mea a fost gresit aplicata, din moment ce pare a fi vorba de o simpla neindeplinire a unor obligatii comerciale.

Alte discuții în legătură

Ordin de scoatere de sub urmarire penala carmen_itrsv carmen_itrsv Buna ziua, as dori sa expun un caz si doresc sa cer un sfat si anume: dupa trei ani un procurur scoate de sub urmarire penala un individ dupa ce constata ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract arhivarul arhivarul Buna seara ! In urma cu 4 luni , am incheiat un contract cu o firma pentru montarea de tamplarie PVC cu geam termopan , am achitat integral contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Distrugere auto, amenda administrativa ? valyd11 valyd11 Un vecin mi-a aruncat cu pietroaie pe masina si am pagube de vreo 3000 ron. Am depus plangere la politie pentru infractiunea de distrugere. Cam intre ce sume ... (vezi toată discuția)