avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... nerespectare contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

nerespectare contract

Buna seara ! In urma cu 4 luni , am incheiat un contract cu o firma pentru montarea de tamplarie PVC cu geam termopan , am achitat integral contravaloarea lucrarii in avans , iar firma respectiva se obliga prin contract sa monteze geamurile la o data specificata . Au trecut de la acea data aproape doua luni , dar geamurile nu au fost montate . Am obtinut un inscris de la administratorul firmei , prin care se obliga sa monteze tamplaria la o alta data , iar in caz contrar sa-mi restituie suma platita plus despagubiri . A trecut si acest termen , iar acum firma nu mai are activitate , doar paznicii si ceva personal pe la birouri care ridica din umeri cand sunt intrebati ceva . Ce solutii am la indemana pentru recuperarea banilor platiti in avans ?
Cel mai recent răspuns: cristina 2008 , utilizator 00:39, 18 Iulie 2010
Buna ziua !
O actiune in instanta si asta cat mai repede !
Plus o plangere la oficiul protectia consumatorului. cu copiile xerox ale actelor sus mentionate de dvs.
Din practica firmelor din ţara românească:
Pe viitor nu mai daţi bani în avans mai ales contravaloarea totală.
Din practica normală juridică:
Faceţi o sesizare la protecţia consumatorilor şi cu răspunsul lor mergeţi în instanţă.

Multumesc pentru sfaturi ! Am discutat cu cineva de la OPC si mi s-a raspuns ca ei nu prea pot face nimic ! Ma gandesc sa fac o sesizare in scris si vor fi obligati sa-mi raspunda , nu ? Si pe urma sa ma adresez instantei .
Inafara reclamatiilor care ajuta sau nu, va trebui sa promovati o actiune in instanta, pe procedura ordonantei de plata, intrucat aveti contract si obligatia este certa, lichida si exigibila, astfel incat va fi admisa de instanta.
Dvs. veti avea o hotarare judecatoreasca si veti putea pune in executare datoriile societatii + cheltuielile de judecata si executare silita.

Alte discuții în legătură

Reclamatie termopane reclamanta reclamanta buna ziua pe data de 21.06. 2012 mi s-au montat geamuri termopan pentru inchiderea balconului de catre o firma cu acest obiect de activitate. inchiderea ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract prestari servicii danat2905 danat2905 Buna ziua. Am incheiat in calitate de persoana fizica un contract cu o firma pentru executarea si montarea unor ferestre cu geam termopan, in data de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune edymanuel2000 edymanuel2000 In urma cu 2 ani am facut un contract cu o firma X pentru a imi realiza tamplarie de PVC ! Eu am platit din banii adica 850 lei la data semnari contractului si ... (vezi toată discuția)