Buna seara ! In urma cu 4 luni , am incheiat un contract cu o firma pentru montarea de tamplarie PVC cu geam termopan , am achitat integral contravaloarea lucrarii in avans , iar firma respectiva se obliga prin contract sa monteze geamurile la o data specificata . Au trecut de la acea data aproape doua luni , dar geamurile nu au fost montate . Am obtinut un inscris de la administratorul firmei , prin care se obliga sa monteze tamplaria la o alta data , iar in caz contrar sa-mi restituie suma platita plus despagubiri . A trecut si acest termen , iar acum firma nu mai are activitate , doar paznicii si ceva personal pe la birouri care ridica din umeri cand sunt intrebati ceva . Ce solutii am la indemana pentru recuperarea banilor platiti in avans ?
Din practica firmelor din ţara românească:
Pe viitor nu mai daţi bani în avans mai ales contravaloarea totală.
Din practica normală juridică:
Faceţi o sesizare la protecţia consumatorilor şi cu răspunsul lor mergeţi în instanţă.
Multumesc pentru sfaturi ! Am discutat cu cineva de la OPC si mi s-a raspuns ca ei nu prea pot face nimic ! Ma gandesc sa fac o sesizare in scris si vor fi obligati sa-mi raspunda , nu ? Si pe urma sa ma adresez instantei .
Inafara reclamatiilor care ajuta sau nu, va trebui sa promovati o actiune in instanta, pe procedura ordonantei de plata, intrucat aveti contract si obligatia este certa, lichida si exigibila, astfel incat va fi admisa de instanta.
Dvs. veti avea o hotarare judecatoreasca si veti putea pune in executare datoriile societatii + cheltuielile de judecata si executare silita.
Inselaciune
edymanuel2000
In urma cu 2 ani am facut un contract cu o firma X pentru a imi realiza tamplarie de PVC ! Eu am platit din banii adica 850 lei la data semnari contractului si ... (vezi toată discuția)