avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nerespectare contract prestari servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nerespectare contract prestari servicii

Buna ziua. Am incheiat in calitate de persoana fizica un contract cu o firma pentru executarea si montarea unor ferestre cu geam termopan, in data de 28.05.2012. In contract era specificat ca si termen de finalizare a lucrarilor 14zile lucratoare. Ca sa beneficiem de un discount mai mare, plata lucrarii s-a facut in avans, la data semnarii contractului. Dupa indelungi discutii, amanari, astazi 24.07.2012 au venit cu o parte dintre geamuri, dar nu au respectat dimensiunile, deci a trebuit sa refuzam produsele. Intrebarea mea este daca avem o posibilitate de a recupera banii, alta decat sa-i dam in judecata (costa bani, dureaza mult, si trebuie sa inlocuim repede geamurile pe care le-au demontat si care nu pot fi puse inapoi)? Ne poate ajuta una dintre institutiile statului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:29, 24 Iulie 2012
In afara de Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor nu are cine sa va ajute iar rapiditatea cred ca depinde si de modul cum veti alege sa faceti reclamatia.
Trebuie sa stiti ca inainte de a face reclamatie este bine sa discutati cu reprezentantii firmei pentru ca daca nu o faceti s-ar putea ca reclamatia ''sa stea'' pana cand veti dovedi ca ati fost refuzat.

Sugestia mea este ca, dupa ce vorbiti cu cei de la firma respectiva, sa o intocmiti asa cum scrie aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
si sa mergeti sa o depuneti personal sau daca nu este prea aproape si trebuie sa o expediati prin posta, sa ii si sunati.
Spuneti ca v-au dat deja jos geamurile, poate faceti si poze pentru a demonstra ca este o situatie care impune rezolvarea cat mai rapida a situatiei.

Confectionarea tamplariei PVC nu dureaza prea mult iar prezenta unui control ANPC ar putea fi un impuls serios. In privinta restituirii banilor am rezerve, insa poate aveti noroc :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila comercializare geamuri termopane nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua Am urmatoarea situatie: Firma platitoare de TVA achizitioneaza pe baza de comanda tamplarie termopan (geamuri si usi din termopan, sita, pervaz) si ... (vezi toată discuția)
Schimbare ferestre dupa reabilitarea termica a blocului buna ... A.dina A.dina Buna ziua. Blocul in care locuiesc in sectorul 4 urmeaza a fi reabilitat termic cu fonduri europene. Inteleg ca odata ce am fost de acord cu reabilitarea ... (vezi toată discuția)