avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Monografie contabila comercializare geamuri termopane
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Monografie contabila comercializare geamuri termopane

Buna ziua
Am urmatoarea situatie: Firma platitoare de TVA achizitioneaza pe baza de comanda tamplarie termopan (geamuri si usi din termopan, sita, pervaz) si vinde clientului produsul comandat la care adauga procentul de 40% care include transportul, montajul si produsul.
Intrebare este: eu o inregistrez ca marfa sau prestari servicii.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:05, 8 Decembrie 2016
Daca clientul isi monteaza singur tamplaria pvc achizitionata de la dumneavoastra, atunci ii faceti factura si o inregistrati ca o vanzare de marfa.
Prestarea unui serviciu, in speta montarea usilor si ferestrelor, presupune doar
facturarea manoperei aferente lucrarii de montare, nu si facturarea de catre prestator a
bunului supus prestarii, acesta fiind deja in proprietatea beneficiarului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire factura pfa prestari servicii marius-buliga marius-buliga buna ziua. sunt pfa, caen 4332,prestari servicii-lucrari de tamplarie si dulgherie. am un contract cu o firma de la care achizitionez pe baza de factura ... (vezi toată discuția)
Proforma sau factura STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, O societate care produce tamplarie PVC (geamuri si usi) a obtinut un contract cu un beneficiar olandez, cu sediul in Olanda. Lucrarea de tamplarie ... (vezi toată discuția)
Detin un pfa pentru montaj tamplarie pvc si aluminiu bobili bobili buna ziua, detin un pfa pentru montaj tamplarie pvc si aluminiu, pot sa transport marfa de la mine de acasa pana la client cu masina personala pentru a o monta ... (vezi toată discuția)