avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... nerespectare contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

nerespectare contract

Buna seara ! In urma cu 4 luni , am incheiat un contract cu o firma pentru montarea de tamplarie PVC cu geam termopan , am achitat integral contravaloarea lucrarii in avans , iar firma respectiva se obliga prin contract sa monteze geamurile la o data specificata . Au trecut de la acea data aproape doua luni , dar geamurile nu au fost montate . Am obtinut un inscris de la administratorul firmei , prin care se obliga sa monteze tamplaria la o alta data , iar in caz contrar sa-mi restituie suma platita plus despagubiri . A trecut si acest termen , iar acum firma nu mai are activitate , doar paznicii si ceva personal pe la birouri care ridica din umeri cand sunt intrebati ceva . Ce solutii am la indemana pentru recuperarea banilor platiti in avans ?
Cel mai recent răspuns: cristina 2008 , utilizator 00:39, 18 Iulie 2010
Am primit raspunsul de la OPC dupa cele 30 de zile si dupa cum am intuit acesta nu a fost unul favorabil. Nu au reusit sa-i gaseasca si nici sa-i determine sa se prezinte la sediul lor pentru a primi amenda si pentru a ne restitui banii.

Din acest moment demaram procedurile pentru a-i da in judecata. Am fost la tribunal si se pare ca trebuie sa depun pentru inceput o cerere de chemare in judecata.

Poate sa ma ajute cineva cu un model de cerere de chemare in judecata pentru acest caz? Multumesc anticipat.
Dupa "lupte seculare", care au durat cateva luni X-( iata-ma scriind din nou aici. Cu bucurie in suflet va anunt (chiar daca poate nu intereseaza pe nimeni) am obtinut castig de cauza. S-a pronuntat sentinta cu privire la procesul pe care am reusit sa-l intentez firmei care mi-a luat banii si nu mi-a livrat tamplaria PVC. Sentinta este una favorabila mie, in sensul ca sunt obligati sa-mi restituie banii, penalitatile si cheltuielile de judecata.
Asa cum am obtinut ajutor si in trecut, de pe acest forum, as fi foarte recunoscatoare daca as primi din nou un sfat constructiv.


Intrebarea mea este urmatoarea: in conditiile in care nu contesta sentinta, dar nici nu ma contacteaza sa-mi dea banii cum pot sa mi-i recuperez?

Mentinonez ca de buna voie si nesiliti de nimeni nu se mobilizeaza aceasta firma.
Am citit pe diverse siteuri ca as avea cam 2 optiuni in conditiile in care nu mi se dau banii de buna voie:
1. plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti;
2. procedura executarii silite, pentru care hotararea judecatoreasca ar trebui investita cu formula executorie.

Sentinta judecatoreasca putea fi contestata pana azi. Intrebarea mea este: pot cere de acum incolo (din moment ce pana acum nu am stiut de acest aspect) ca hotararea judecatoreasca sa fie investita cu formula executorie? Daca da, unde ma adresez?

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Buna seara
O problema asemanatoare am si eu. Am incheiat un contract cu o firma de termopane si a trecut mai bine de o luna si nu au venit sa monteze plasele contra insectelor. in contract se specifica ca sunt penalizati cu 0,5% pe zi.
Ei nu contesta asta in schimb imi spun ca din valoarea totala a contractului la calcularea penalitatilor se scoate tva si din restul sumei se calculeaza 0.5%. Este corect? Mie nu mi se pare corect de vreme ce pe mine m-au pus sa platesc si tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie termopane reclamanta reclamanta buna ziua pe data de 21.06. 2012 mi s-au montat geamuri termopan pentru inchiderea balconului de catre o firma cu acest obiect de activitate. inchiderea ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract prestari servicii danat2905 danat2905 Buna ziua. Am incheiat in calitate de persoana fizica un contract cu o firma pentru executarea si montarea unor ferestre cu geam termopan, in data de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune edymanuel2000 edymanuel2000 In urma cu 2 ani am facut un contract cu o firma X pentru a imi realiza tamplarie de PVC ! Eu am platit din banii adica 850 lei la data semnari contractului si ... (vezi toată discuția)