avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

In urma cu 2 ani am facut un contract cu o firma X pentru a imi realiza tamplarie de PVC ! Eu am platit din banii adica 850 lei la data semnari contractului si urma ca in maxim 14 zile sa soseasca sa monteze tamplari ! Dupa aproximativ 16 zile ma duc pana la sediu si vad ca totul este inchis , tamplaria de PVC nu mi-a fost montata si administratorul firmei e de negasit ! Merg la politie depun plangere si dupa 2 ani ( adica acum catev zile ) primesc decizia procuroarei in care este prezentat ca atat eu cat si alti 3 clienti au fost lasati cu buza imflata #-o dar ca administatorul este scos de sub urmarire penala pentru inselaciune acesta fiind in Cipru ! I s-a aplicat o amenda contravetioanala de 1000 lei si gata ne indeamna sa-l dam in judecate ! Bine bine si eu cum sa il dau in judecata unde il gasesc sa-mi inpoieze bani si cum de l-au considerat ca nu este un pericol public si gata l-a scos de sub urmarire penala aplacandu-i aceasta amenda !!! Ce ma sfatuti sa fac pentru a imi recupera banii si sa fiu sincer nu am chef sa platesc un avocat care sa ini cheltuiasca bani dar care sa nu rezolve nimic !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:56, 19 Aprilie 2011
Imi insusesc critica.intradevar este vorba de una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prev. la art. 91 C.P. si mie imi suna mai mult a cauza civila, dar nu ma pot pronunta atat timp cat nu cunosc probatoriul administrat in cauza.
Da asa este este o amenda administrativa de 1000 lei si m-a indrumat sa-l chem in istanta cu raspundere civila pentru recuperarea prejudiciului . Stefan Valetin ( administratorul firmei de termopane) este plecat din tara in Cipru , firma lui a dat faliment iar sa imi puna termopanele ..... #-o ! El a fost scos de sub urmarire penala pentru infractiunea de inselaciune prevazuta de art.215 alin 1,2 si 3 C.pen. asa este scris in rezolutia procurorului ! Problema este ca el nu e de gasit acasa , sotia lui a plecat , si cum pot procede sa imi recuperez prjudiciu ! Adica ok il dau in judecata dar raman doar cu banii cheltuiti dati avocatului ... si eu cu nimic ! Cum i s-a aplicat amenda , cum o plateste ? il poate gasi politia acolo in cipru ca sa imi dea inpoi suma adica despagubirea nerespectarii obligatilor contractuale ??? Mie asta imi este teama ca politia mi-a spus ca ei nu il pot gasi , il chem in judecata doar ca sa dau bani avocatului ????
Formulati actiune civila in pretentii , prin care solicitati dezdaunarea dvs pentru prejudicul cauzat de patronul firmei.
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor solicitate si se dovedeste cu probatorii(acte , interogatoriu , doi martori , alte probe acceptate de lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de scoatere de sub urmarire penala carmen_itrsv carmen_itrsv Buna ziua, as dori sa expun un caz si doresc sa cer un sfat si anume: dupa trei ani un procurur scoate de sub urmarire penala un individ dupa ce constata ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract arhivarul arhivarul Buna seara ! In urma cu 4 luni , am incheiat un contract cu o firma pentru montarea de tamplarie PVC cu geam termopan , am achitat integral contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Distrugere auto, amenda administrativa ? valyd11 valyd11 Un vecin mi-a aruncat cu pietroaie pe masina si am pagube de vreo 3000 ron. Am depus plangere la politie pentru infractiunea de distrugere. Cam intre ce sume ... (vezi toată discuția)