avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Informatii onorariu aparator numit din oficiu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Informatii onorariu aparator numit din oficiu

Recent am fost chemata in instanta ca parte vatamata, potrivit art. 180 C.p. (lovirea sau alte violente), in care sunt obligata sa fiu reprezentata de un aparator desemnat personal, sau din oficiu. Intrebarea mea este daca cel din oficiu trebuie platit, si daca da, cam in jurul carei sume?
Mentionez ca violenta comisa este in familie, dupa divort, din partea fostului sot.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:10, 30 Iunie 2012
Avocatul din oficiu nu trebuie platit de cel pe care acesta il reprezinta.
Aparatorul din oficiu are dreptul la o suma stabilita prin protocol cu Ministerul Justitiei, onorariu inaintat de minister si imputat ulterior inculpatului sub forma obligarii acestuia la plata cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daunelor morale ionelbv ionelbv in urma cu un an am intentat proces unor indivizi care m-au lovit. pe 12 mai a avut loc pronuntarea:12.05.2010 În baza art. 180 alin.2 C.p. cu aplic .art. 63 ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa si cuantumul despagubirilor care se acorda aiai aiai unui inculpat trimis in judecata pt. infractiunile de loviri si alte violente prev. de art.180 alin.2 indice1 CP (3 fapte) cu aplicarea art.33 lit.a CP ... (vezi toată discuția)
Lovire fosta sotie viorelmirza viorelmirza Dupa o discutie in contradictoriu cu fosta sotie, cu care sunt actualmente in partaj, ea a sarit sa ma zgarie pe fata si sa ma loveasca, iar pe mine \"m-a ... (vezi toată discuția)