Am un cont de pensii private la [Editat], am sunat si mi-a confirmat ca nu se poate ridica vreun ban pana la pensia mea (nu pot astepta 40 de ani), dar am inteles de la cativa cunoscuti ca exista si alte fonduri de pensii care iti ofera dreptul de a scoate anumite sume din contul detinut.
Daca este adevarat va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa ma transfer.
Mentionez ca am deja 5 ani vechime la [Editat], deci vreo taxa nu trebuie sa-mi perceapa.
Se face confuzie intre pensia privata si asigurarea de viata cu acumulare de capital.Asa cum e denumita, pensia este pensie si fondul platit/acumulat in timp, nu poate fi utilizat decat la varsta la care contributorul are dreptul sa se pensioneze.Aceasta caracteristica, protejeaza viitorul pensionar, tocmai impotriva tentatiei de a utiliza acei bani in alte scopuri si/su mai devreme.La semnarea actelor de adeziune, ati primit si informatiile complete privind caracteristicile produsului achizitionat.Daca nu ati dat importanta atunci, faceti-o acum, solicitand consilierea persoanei la care ati depus adeziunea, cea mai competenta sa va elucideze si orice alte nelamuriri..