avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii Private
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii Private

Buna dimineata,

Am un cont de pensii private la [Editat], am sunat si mi-a confirmat ca nu se poate ridica vreun ban pana la pensia mea (nu pot astepta 40 de ani), dar am inteles de la cativa cunoscuti ca exista si alte fonduri de pensii care iti ofera dreptul de a scoate anumite sume din contul detinut.
Daca este adevarat va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa ma transfer.
Mentionez ca am deja 5 ani vechime la [Editat], deci vreo taxa nu trebuie sa-mi perceapa.

Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Adycristina , utilizator 18:58, 30 Iunie 2012
Se face confuzie intre pensia privata si asigurarea de viata cu acumulare de capital.Asa cum e denumita, pensia este pensie si fondul platit/acumulat in timp, nu poate fi utilizat decat la varsta la care contributorul are dreptul sa se pensioneze.Aceasta caracteristica, protejeaza viitorul pensionar, tocmai impotriva tentatiei de a utiliza acei bani in alte scopuri si/su mai devreme.La semnarea actelor de adeziune, ati primit si informatiile complete privind caracteristicile produsului achizitionat.Daca nu ati dat importanta atunci, faceti-o acum, solicitand consilierea persoanei la care ati depus adeziunea, cea mai competenta sa va elucideze si orice alte nelamuriri..
Chiar daca te pensionezi la 50 ani nu primesti banii pentru pensia facultativa numai la 60 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la pensia privata facultativa este sigura? nicoleta1975 nicoleta1975 Contribui de cativa ani buni la pensia privata de viata [EDITAT], dar am auzit persoane care s-au retras inainte de termen si au avut surprize in sensul ca nu ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon ii dapetria dapetria Buna ziua, In anul 2008 - in necunostinta de cauza(neinformandu-ma suficient) am optat pentru participarea la un fond de pensii privat ING, pilonul II- pensie ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals la pensii private nicabogdan1 nicabogdan1 fara sa stiu mi s-a utilizat o copie de buletin lasata la AJOFM pentru a se incheia o adeziune la pensie privata , semnata in fals de catre agenta de ... (vezi toată discuția)