avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau vanzare cumparare

sitruatie este de felul urmator: -mama(tatal decedat)- 2 copii(eu+sora)
-frate mamei(necasatorit)- fara copii
-sora mamei(casatorita)- 3 copii
Mostenirea s a impartit astfel(conform testamentului si de comun acord):
sora mamei: 1 imobil
mama: 1/2 din imobil nr.2
fratele mamei :1/2 din imobil nr.2

Fratele mamei (unchiul)ne a facut un testament mie si sorei mele acum 6 ani.Ulterior, sora mamei a inceput cu amenintari de genul ca ea va ataca testamentul pt ca vrea 1/2 din partea unchiului meu care nu are mostenitori directi.

Unchiul meu are pb de sanatate si ne am gandit sa facem lucrurile clare, dc Doamne fereste moare sa nu avem de umblat eu si sora mea pe la judecator.Intrebare e : este ok sa ne faca o donatie? sau mai bine ar fi sa incheiem un contract de vanzare cumparare?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: arriana_21 , utilizator 15:49, 7 Ianuarie 2009
Indiferent de actul încheiat, sora nu poate ataca actul încheiat de fratele ei, ea neavînd dreptul la rezerva succesorală după acesta. Deci, unchiul vă poate dona partea lui sau v-o poate lăsa prin testament fără ca sora lui să poată emite pretenţii.

Liviu S.Bordaş
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune de catre nepoata de sora ionescucarmen ionescucarmen buna seara. un frate C. si o sora M. au decedat. ambii au fost casatoriti. doar sora M. are doi copiii. Sotia fratelui a decedat prima in 1987 iar fratele M. ... (vezi toată discuția)
Succesiunea baciu mihaela baciu mihaela vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)