avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Constructie pe un teren nepartajat dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Constructie pe un teren nepartajat dupa divort

Buna ziua

Sunt divortat, am un teren cu sotia si nu am facut inca partajul. Daca obtin o autorizatie de constructie doar pe numele meu, doar cu semnatura mea pe acel teren, ridic constructia, o intabulez si apoi sotia cere partajul.Poate cere jumatate din noua constructie? Are ea vreun drept asupra noii constructii? Cum va trebui sa o despagubesc pentru jumatatea ei de teren?
Cel mai recent răspuns: furgim , utilizator 19:03, 1 Iulie 2012
in urma partajului, Dvs veti cere terenul in lotul Dvs cu obligatia de a plati o sulta fostei sotii si probabil ca veti si primi asa cum ati cerut (probabil nu obligatoriu).
Asadar: daca obtin autorizatia de constructie, ridic constructia si dup-aia incepe sotia partajul: constructia e a mea si eu trebuie sa platesc o sulta pentru jumatate din teren?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa parter+mansarda AndreiZa AndreiZa Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte ... (vezi toată discuția)
Partaj teren cumparat inainte de casatorie emil nastase emil nastase avem o casa construita pe numele ambilor soti, parti egale. terenul pe care a fost construita casa a fost al sotiei, dobandit prin cumparare cu 4 ani inaintea ... (vezi toată discuția)