avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan retrocedabil intr-o comuna poate fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan retrocedabil intr-o comuna poate fi schimbat cu teren extravilan ?

Buna ziua.
Va expun urmatoarea problema.
In comuna x, terenul intravilan pe care sunt indreptatit sa il revendic provine din teren care inainte de 1945 era extravilan. Expertiza topografica a identificat pe teren gospodarii pentru care s-a eliberat titlu de proprietate, dar si gospodarii intemeiate abuziv pe teren.
Din postura de viitor proprietar al terenului, ideea de a stanjeni familii care s-au impamantenit cu zeci de ani in urma intr-un anume loc mi se pare neadecvata pentru ambele parti.
Nu comentez situatia celor ce urmeaza a fi dislocati fiindca ea este evidenta. In ce ma priveste, daca in locul unui teren arabil compact, aflat in trecut in proprietatea parintilor mei, voi primi un mozaic de parcele de teren insirate printre casele oamenilor din comuna, acel teren nu va putea fi exploatat pentru culturi agricole, nu va putea fi pazit, nu va putea fi vandut, fiindca cererea de achizitie de teren este nesemnificativa etc.
Doresc sa stiu daca legea pune la dispozitia fie a instantei, fie a primariilor instrumente legale de echivalare a terenului intravilan cu teren extravilan care sa poata fi retrocedat in schimbul celui dintai.
Multumesc anticipat celor care vor avea bunavointa sa imi clarifice problema .

MMC
Cel mai recent răspuns: doina40 , utilizator 09:55, 5 Iulie 2012
Buna ziua!

Poate cineva sa ma ajute in problema mea?
Proprietarii de la scara vecina si.au construit sarpanta fara sa coboare burlanul pana la nivelul solului,lasand doar orizontal aproximativ 50cm de burlan de scurgere.Acest lucru este legal? Nu ar fi nici o problema daca toata apa nu s.ar scurge la mine in fata geamului si pe pereti,eu stand la parter la scara alaturata.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
doina40, utilizator
Sesizati Disciplina in Constructii.
DAR DACA PUN UN ACOPERIS DEASUPRA GEAMULUI DIN PLASTIC TRANSPARENT ALB,AM NEVOIE DE AUTORIZATIE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare doina40 doina40 Proprietarii de la scara vecina si.au construit sarpanta fara sa coboare burlanul pana la nivelul solului,lasand doar orizontal aproximativ 50cm de burlan de ... (vezi toată discuția)
Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii? mlgeorgescu8 mlgeorgescu8 Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan ... (vezi toată discuția)
Intrebari mansardare bloc! CrissMGC CrissMGC Buna ziua stimati domni ! Subiectul discutiei este mansardarea unui bloc cu 4 etaje, o treaba cunoscuta deja la nivelul intregii tari. De efectuarea ... (vezi toată discuția)