avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC SI GARANT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC SI GARANT

Buna ziua
Avand statut de garant personal intr-un contract de credit cu o banca, eu fiind in concediu de crestere a copilului, imi va putea fi luata indemnizatia de crestere a copilului?Ce perioada de timp (ani...) voi putea fi urmarita in eventualitatea in care datoria nu va fi recuperata de la creditor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 1 Iulie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .

(2) Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza impozit si nici contributiile sociale obligatorii stabilite de lege .

2. Asadar asupra indemnizatiei pentru CCC nu se poate face poprire.
Indemnizatia pentru CCC nu va fi urmarita, insa celelalte bunuri ale dvs vor putea fi executate silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe indemnizatia pentru ccc? MariusLo MariusLo as vrea sa stiu daca se poate pune poprire pe indemnizatia de cresterea copilului , va multumesc (vezi toată discuția)
Oprirea indemnizatiei de catre executori terteleac terteleac buna ziua am un credit facut si nu am mai avut posibilitatea sa il platesc si am fost data in judecata si executata silit.eu sunt in concediu de cresterea ... (vezi toată discuția)