In testamentul lasat de mama mea, sunt testate bunuri tuturor copiilor sai3Dspre tatal nostru(sotul ei) nu se face nici o mentiune in testament. Testamentul a fost intocmit la notar. Datorita neintelegerilor intre frati referitoare la evaluarea pecuniara a bunurilor testate nu s-a ajuns la o intelegere amiabila la notariat. Testamentul nu a fost dezbatut nici pe cale judecatoreasca. In aceste conditii, tatal nostru beneficiaza sau nu de mostenirea lasata prin testament sau nu? Care este , in procente cota parte ce revine fiecarui mostenitor in cazul dat?
Daca succesiunea nu se deschide nici la notar si nici prin instanta, atunci nici unul dintre mostenitori nu poate face acte de dispozitie in ceea ce priveste bunurile ramase de pe urma defunctului (chiar daca exista testament!)
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune
calcan mihaela
eu si sotul meu avem un apartament , bun comun.
nu avem copii.
ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)