Buna.Am si eu o intrebare(pe care l-am pus deja la toate organele competente; p olitie,judecatorie,parchet..etc) Mentionez ca am citit toate discutiile in legatura cu asemenea intrebari de pe forumul de aici. Deci sant divortat din 2011 iunie 15 prin sentinta ramasa definitiva irevocabila cu minorul incredintat mie(tatalui) si cu o pensie alimentara de 200 ron lunar din 2011 iunie 15. Intrebarea ar fi ; am primit niste sume pana ce fosta lucra prin proprire din oficiu ..dupa ce si-a schimbat locul de munca nu se mai grabeste sa plateasca ceva copilului.Am citit ca trebuie sa treaca doua luni de neplata s-o pot da in judecata ptr abandon de familie...dar sumele ramase restante (ce am primit acopera cca 4 luni ) cum le pot obtine? Ultima livrare a fost in februarie 2012 adica de 4 luni afland ca il voi da in judecata a livrat repede o suma de 100 ron in luna trecuta..acum care este situatia??O pot da in judecata sau nu? Cu numele nici nu va mai intreb ..mi-am dat seama ca gaura asta a legii nu se poate depasi ..politia te trimite la tribunal tribunalul la politie apoi la executor unde ti se cere o suma ptr o somatie ..cu care nu rezolvi nimic si asa mai departe..
Personal, mi se pare un onorariu prea mare pentru a trimite o somatie sau o notificare.
Totusi, va sfatuiesc sa aflati locul de munca al ei si sa incercati sa vorbiti dvs. cu persoana ce se ocupa de aceste aspecte.
In ceea ce priveste plangerea penala, nu o mai puteti depune, daca a fost achitata suma de 100 lei.
Legea spune ca daca nu plateste consecutiv 3 luni de zile se poate considera abandon, dar din moment ce a platit, chiar daca au trecut cele 3 luni de zile, nu mai intruneste elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie.
Inainte de a efectua aceea plata au trecut 4 luni ..a trimis suma de 100 ron fiind stabilit 200 .....(neamintind de suma de cca 1200 ron ramas restant!!) pe aceste motive nu o voi putea da in judecata niciodata. Adica astept 3 luni dupa care trimit 50 Ron sa nu pot fi dat in judecata?? Sa inteleg ca si in acest caz dau de aceasi neputinta ca in cazul numelui??
Hai sa ajungem la o incheiere! Nu o pot obliga sa respecte o sentinta judecatoreasca nici in privinta cu revenire la numele avut anterior nici in privinta platii pensiei alimentare (nici nu mai amintesc de sumele restante) fara sa investesc iar bani timp intr-o noua procedura juridica! Nu vi se par prea mare gauri ale justitiei aceste aspecte? Adica judecatorul da o sentinta care se poate ocoli. Cel care lucreaza intr-un loc de munca stabil legal este obligat sa plateasca pensie alimentara retinandu-i din salar vrand nevrand, cea care isi schimba locul de munca sau lucreaza ilegal nu poate fi obligata la respectarea legii! Ce rost a avut primul proces?? Daca sant obligat sa ma implic intr-un altul? Ce am castigat la primul??? Ahh stiu! Baietelul meu!! Va multumesc ptr raspunsuri,sfaturi etc, ma bucur ca am discutat..aceste raspunsuri am primit si de la politie;judecatorie; parchet;birou executoresc;avocat etc.
[ pt ce doriti sa adaugati la un mesaj, folositi butonul " editeaza"]
Data viitoare cand mai intarzie cu plata pensiei alimentare nu mai asteptati sa treaca 4 luni in care va rugati de ea sa va dea banii, ci dupa a doua luna mergeti si faceti plangere la politie dupa cum vi s-a explicat mai sus si important de retinut: nu-i spuneti ca o sa faceti plangere la politie, faceti pe vicleanul ca sa ma exprim mai neacademic si asa nu o sa mai mearga sa puna 50 lei prin mandat pt plata pensiei. Daca tineti atat de mult sa-si schimbe numele de familie, desi nu stiu cat de crucial ar fi acest aspect pentru existenta oricui, atunci faceti acum o "investitie", adica platiti un executor judecatoresc sa-si faca meseria si scapati de o grija pt tot restul vietii.
Multumesc ptr ''sfaturi'' MaryJanr oricum voi apela la parchet ptr a obtine acordarea acelei sume restante (caci cu 50 ron in fiecare a doua treia luna nu o voi vedea niciodata ) in legatura cu numele; traieste o viata f.murdara ...orasul fiind unul mic nu vreau s-o faca aceste perverzitati sub numele meu daca tot am o sentinta despre asta.Si daca pana acum am tinut cont ca e mama copilului meu si am incercat cinstit.. cu vorbe frumoase rugaminte etc .. de acum voi fi mai ''viclean'' sa folosesc si eu aceasi expresie neacademica.Inc-odata multumesc ptr interes.