avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de ucenicie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de ucenicie

La contractul de ucenicie mai este nevoie de fisa postului ? (din cate stiu nu )

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 2 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Ms.
Legea nr.279/2005 prevede:
(5) Pe langa elementele obligatorii ale contractului individual de munca, contractul de ucenicie la locul de munca cuprinde si clauze cu privire la:
a) calificarea pe care urmeaza sa o dobandeasca ucenicul;
b) numele coordonatorului de ucenicie si calificarea acestuia;
c) locul/locurile in care se desfasoara activitatea de formare profesionala;
d) durata necesara pregatirii teoretice si practice prin ucenicie la locul de munca;
e) alte clauze potrivit legii.
(6) Drepturile si obligatiile angajatorului si ale ucenicului se stabilesc prin contractul de ucenicie la locul de munca, ce se completeaza cu prevederile din cuprinsul contractului colectiv de munca aplicabil si prin regulamentele interne, dupa caz.

Fisa postului este anexa la c.i.m. .. prin urmare, va trebuie intocmita si in cazul unui ucenic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare -ucenic Daliborka Daliborka Buna ziua va rog imi puteti explica ce modificari au intervenit la legea privind ucenicia in cazul in care o societate (domeniu de activitate : Activităţi ... (vezi toată discuția)
Ucenicie Lavinia-Ana Lavinia-Ana Cum se procedeaza in cazul in care o persoana fizica autorizata doreste sa ia ca ucenic o persoana care a terminat un curs de recalificare profesionala? Ce ... (vezi toată discuția)
Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un salon de ... Anairam09 Anairam09 Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un salon de înfrumusețare ce obligații are angajatorul fata de un ucenic ? Se plătește postul de ... (vezi toată discuția)