avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent

Fiind o unitate sanitara cu deficit de personal in partea medicala si fiind conditionati de OUG.nr.34/2009, care spune ca putem angaja numai daca avem 7 posturi vacante, va rugam sa ne spuneti daca putem primi prin detasare, conform Codului Muncii, personal medical din unitate medicala privata in unitatea noastra ,noi fiind o unitate medicala subordonata Ministerului Sanatatii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:23, 4 Iulie 2012
din cate cunosc eu, potr art 196 din L 95/2006 modif, dvs puteti incheia contracte de prestari servicii (acum antrepriza cf noul cod civil) in cazul in care personalul medical este insuficient - acest art fiind modif prin OUG 48/2010
Prin Hotararea de Guvern nr. 547/2012, publicata pe 30 mai in Monitorul Oficial nr. 364/2012, Guvernul stabileste deblocarea a 500 de posturi vacante din sistemul sanitar. Astfel, a fost aprobata ocuparea, in cursul anului 2012, a unui numar de 500 de posturi vacante, pentru unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii si unitatile sanitare al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale.

Din numarul total de posturi, un numar de 300 de posturi, personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar, a fost repartizat pentru spitalele judetene de urgenta, spitalele care asigura asistenta medicala de urgenta, pentru adulti si copii, pe sectoarele municipiului Bucuresti, serviciile de ambulanta si institutele si centrele medicale clinice, dupa cum urmeaza:
- cate 4 posturi pentru spitalele judetene de urgenta si spitalele care asigura asistenta medicala de urgenta, pentru adulti si copii, pe sectoarele municipiului Bucuresti, la propunerea ordonatorului de credite;
- cate doua posturi pentru institutele si centrele medicale clinice, la propunerea ordonatorului de credite;
- un numar total de 68 de posturi pentru serviciile de ambulanta (vezi tabelul de mai jos).

Din numarul total de posturi, 200 de posturi vacante s-au repartizat pentru Institutul Regional de Oncologie Iasi si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Spiridon” Iasi, in vederea acoperirii deficitului de personal existent, si se va repartiza pe unitati de Ministerul Sanatatii.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posturi vacante validunca validunca Daca sau deblocat posturile in Sanatate pe anul 2012 - in luna iunie si ce posturi sau deblocat? (vezi toată discuția)
Reglementări gărzi a.t.i. 3xil3 3xil3 buna seara.imi puteti spune va rog de cati medici in specialitatea anestezie si terapie intensiva este nevoie pentru efectuarea de garzi intr-un spital de ... (vezi toată discuția)
C.m.i. cim ?? denisa2011 denisa2011 Buna ziua Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)