avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.M.I. cim ??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.M.I. cim ??

Buna ziua
Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in plus?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 14 Februarie 2012
Din cate stiu eu norma intreaga la un medic este de 7 ore.
Regulamentul din 1 iulie 2004 (Regulamentul din 2004) privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar :
Art. 2. -
(1) Medicii incadrati in unitati publice din sectorul sanitar au program de 7 ore in medie pe zi.
(2) Medicii din unitatile si compartimentele de cercetare stiintifica medico-farmaceutica au un program de 7 ore zilnic.
(3) Medicii care lucreaza in urmatoarele activitati si locuri de munca au program de 6 ore in medie pe zi, dupa cum urmeaza:
a) anatomie patologica;
b) medicina legala, in activitatea de prosectura si disectie;
c) activitatea de radiologie-imagistica medicala si roentgenterapie, medicina nucleara si radioizotopi, igiena radiatiilor nucleare, terapie cu energii inalte, angiografie si cateterism cardiac.
Art. 3. -
(1) Medicii directori generali si directori generali adjuncti medicali au program de 7 ore zilnic.
(2) Directorii generali, cu exceptia medicilor care ocupa aceste functii, au program de 8 ore zilnic.
Art. 4. -
(1) In unitatile sanitare publice cu paturi medicii care lucreaza in sectiile sau compartimentele cu paturi asigura activitatea in cadrul timpului de munca de 7 ore in medie pe zi, in program continuu sau divizat astfel:
a) pentru spitale clinice, universitare, institute si centre medicale clinice, spitale de urgenta, spitale judetene, spitale de monospecialitate, spitale municipale, spitale orasenesti, centre medicale:
-activitate curenta de 6 ore in cursul diminetii in zilele lucratoare;
-20 de ore de garda lunar;
b) pentru spitale de boli cronice, spitale comunale si sanatorii:
-activitatea curenta de minimum 5 ore in cursul diminetii in zilele lucratoare;
-40 de ore de garda lunar.
(2) Pentru spitalele nominalizate la alin. (1) lit. a), consiliul de administratie poate aproba organizarea contravizitei prin diminuarea corespunzatoare a activitatii curente de 6 ore in cursul diminetii, fara ca activitatea curenta in cursul diminetii in zilele lucratoare sa fie mai mica de 5 ore zilnic.
(3) Contravizita se poate organiza la nivelul tuturor sectiilor si compartimentelor cu paturi sau numai la unele sectii ori compartimente cu paturi, in functie de profilul medical al acestora.
(4) Contravizita se organizeaza dupa-amiaza in zilele lucratoare si dimineata in zilele de repaus saptamanal, sarbatori legale si in celelalte zile in care, potrivit dispozitiilor legale, nu se lucreaza.
Art. 5. - Medicii incadrati in structurile de primire urgente unitati de primire urgente sau compartimente de primire urgente - desfasoara activitate in doua ture.
Art. 6. -
(1) Medicii incadrati la serviciul de ambulanta au program de 7 ore zilnic.
(2) La serviciile de ambulanta medicii desfasoara activitate in doua ture.
(3) Continuitatea asistentei medicale pentru serviciile medicale de urgenta si transport sanitar se asigura prin linia de garda.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corelarea contractelor de garda ManuelaMuresan ManuelaMuresan Buna ziua, Am si eu o dilema in ceea ce priveste corelarea prevederilor OUG 57/2015 cu prevederile Ordinului MS 870/2004: pe de o parte avem 1. OUG 57/2015 ... (vezi toată discuția)
Reglementări gărzi a.t.i. 3xil3 3xil3 buna seara.imi puteti spune va rog de cati medici in specialitatea anestezie si terapie intensiva este nevoie pentru efectuarea de garzi intr-un spital de ... (vezi toată discuția)
Timp normat de lucru petrosport28 petrosport28 As vrea sa stiu daca timpul normal de lucru pentru o asistenta medicala cu studii superioare ( facultate de 4 ani) este de 7 ore pe zi! Va multumesc! (vezi toată discuția)