avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp normat de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp normat de lucru

As vrea sa stiu daca timpul normal de lucru pentru o asistenta medicala cu studii superioare ( facultate de 4 ani) este de 7 ore pe zi!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 5 Decembrie 2009
Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 870/2004 prevede la art. 49 :
(1) Cadrele didactice care desfasoara activitate prin integrare clinica in unitatile sanitare vor fi incluse in graficul de garda.
(2) Tariful orar pentru cadrele didactice integrate clinic se determina pe baza salariului de baza individual corespunzator gradului profesional in care sunt confirmate prin ordin al ministrului sanatatii, aferent unui post cu norma intreaga.
(3) Cadrele didactice care ocupa functia de profesor sau de conferentiar nu au obligatia de a efectua garzi. In aceasta situatie cadrele didactice vor presta activitate de 7 ore zilnic in cursul diminetii.
(4) Cadrele didactice nominalizate la alin. (3), in situatia in care doresc sa efectueze garzi, vor efectua si obligatia de 20 de ore de garda lunar, iar orele de garda efectuate in plus se salarizeaza conform prevederilor prezentului regulament.

Pentru a fi respectate prevederile Directivei 2003/88/CE a Parlamentului european şi a Consiliului Europei din 4.11.2003 privitoare la aspecte ale organizării timpului de lucru , Ministerul Sanatatii a stabilit impreuna cu C.M.R. că efectuarea unui program de lucru de 7 ore de dimineaţă pentru medicii de spital este utilă şi realizabilă, în felul acesta se diminuează implicit şi numărul de ore de gardă cu 2 ore .
Multumesc frumos pentru raspuns! Dar eu tot nu sint lamurita!!! Eu sint asistenta medicala cu studii superioare de 4 ani si am gasit in Contractul colectiv pe ramura sanitara 2008-2010 la anexa 4 urmatoarea formulare: personal medical cu studii superioare timp normat de lucru 7 ore pe zi. Precizez ca asta este in plus scrisa pt ca medicii sint mentionati mai sus in aceeasi Anexa 4.
Daca imi puteti oferi lamuriri va multumesc anticipat!
In anexa 4 la CCM pe ramura sanitara sunt prevazute categoriile de persoane, locurile de munca si activitatile care beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru, si anume :
- personalul cu pregatire superioara din unitatile si compartimentele de cercetare stiintifica medico-farmaceutica - 7 ore/zi
- personalul sanitar cu pregatire superioara din unitatile publice din sectorul sanitar - 7 ore/zi
- personalul sanitar mediu si personalul sanitar auxiliar din laboratoare sau compartimente de analize medicale - 7 ore/zi
- personalul sanitar mediu si personalul sanitar auxiliar care lucreaza în hidrotermoterapie - 7 ore/zi .

Ca sa beneficiati de aceasta reducere de program trebui sa va desfasurati activitate intr-unul din locurile mentionate in anexa.
=D> Exact la asta ma refeream!!!! Muncesc intr-un spital de stat ( zic eu ca asta inseamna unitate publica )si sint : " personal sanitar cu pregatire superioara"! Am dreptate? :D
Intr-adevar, beneficiati de reducerea programului de munca la 7 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corelarea contractelor de garda ManuelaMuresan ManuelaMuresan Buna ziua, Am si eu o dilema in ceea ce priveste corelarea prevederilor OUG 57/2015 cu prevederile Ordinului MS 870/2004: pe de o parte avem 1. OUG 57/2015 ... (vezi toată discuția)
C.m.i. cim ?? denisa2011 denisa2011 Buna ziua Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)
Intrebare domeniu medical un medic poate avea un contract cu ... Anca.anca11 Anca.anca11 Intrebare domeniu medical Un medic poate avea un contract cu norma intreaga in spital, pe spitalizare - sectie (6 ore/zi si o garda obligatorie 18 ore) si ... (vezi toată discuția)