avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prostitutie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prostitutie

numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora
Cel mai recent răspuns: aiai , utilizator 12:07, 3 Iulie 2012
Art. 328
Prostituţia
Fapta persoanei care îşi procură mijloacele de existenţă sau principalele mijloace de existenţă, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

După cum observaţi, strict pentru infracţiunea de prostituţie nu răspund decât persoanele care o practică .
Persoanele care apelează la acest gen servicii, ar putea fi sancţionate , după caz, pentru fapte comise confrom art. 201 cod penal ( perversiunea sexuală practicată în loc public) sau pe legea 61/1991 .
Ar mai putea răspunde pentru infracţiunea de proxenetism -art 329 cod penal, care este infractiunea ce consta in indemnul sau constrangerea la prostitutie, ori inlesnirea practicarii prostitutiei sau tragerea de foloase de pe urma practicarii prostitutiei de catre o persoana, precum si recrutarea de persoane pentru prostitutie ori traficul de persoane in acest scop.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)