In momentul de fata sunt in CCC. Doresc sa reiau activitatea inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului si sa solicit stimulent de insertie conform OUG 111/2010.
Inainte de intrarea in CCC am avut pe langa norma de baza o norma suplimentara cu contract de munca pe perioada determinata (la acelasi angajator). Aceasta perioada a expirat in timpul in care eu eram in CCC.
Intrebarea mea este urmatoarea: in momenul reluarii activitatii voi relua si activitatea din norma suplimentara conform art. 25, alin. 2, din OUG 111/2010?
Mentionez ca in perioada in care eu am fost in CCC a fost angajata o alta persoana pentru norma suplimentara pe care am avut-o eu.
Va multumesc!
In acest sens, potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
In speta, va trebui sa reveniti si la norma suplimentara...