avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inceperea activitati dupa incheierea concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inceperea activitati dupa incheierea concediului crestere copil

Dupa incheierea concediului c.c.firma la care lucrez trebuie sa-mi asigure aceasi functie si acelasi post pe care l-am avut inainte de suspendarea Contractului de Munca?.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 20 August 2012
La alin.7 al art.10 din Legea nr.202/2002 se prevede ca , la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, la terminarea CCC trebuie sa va intoarceti fie la ultimul loc de munca avut inaintea suspendarii c.i.m. , fie la un loc de munca echivalent.
Buna ziua!

In ce conditii poate fi concediata o angajata care se intoarce din ccc ?

Cat timp este obligat angajatorul sa nu concedieze o angajata care a treminat ccc ?

Multumesc anticipat!
Sunt doua situatii :
- CCC in baza OUG nr.148/2005 - situatie in care salariata poate fi concediata imediat la revenirea din CCC

- CCC in baza OUG nr.111/2010 - situatie in care salariata nu poate fi concediata pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca dupa intoarcere din ccc raluca982 raluca982 in 20 septembrie trebuie sa ma intorc la lucru, dupa un an de CCC. angajatorul este obligat sa ma reprimeasca cu acelasi salariu sau are dreptul sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil Adriana2000_2012 Adriana2000_2012 Buna ziua, In luna noiembrie as vrea sa ma intorc la serviciu dupa concediu de crestere copil de pana la 1 an, insa, din cate am auzit, seful vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic george angheloiu george angheloiu Buna ziua, peste trei saptamani ma voi intoarce la job dupa CIC. Ma pot astepta de la surprize neplacute din partea angajatorului? Ce spune ... (vezi toată discuția)