avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebare referitoare la Pensia de urmas.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebare referitoare la Pensia de urmas.

Buna ziua.Momentan sunt beneficiarul unei pensii de urmas dupa tatal meu.As dori sa intreb daca mai pot sa beneficiez de aceasta pensie in cazul in care la toamna voi aduce adeverinta de pe acelasi an(anul 2 facultate),in cazul in care nu acumulez creditele pentru a promova anul si raman stationar? Multumesc anticipat pentru raspuns !
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
Catavel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catavel , utilizator 18:14, 2 Iulie 2012
1. Legea 263/2010 nu spune ca pierdeti pensia de urmas daca repetati un an de invatamant, dar o veti pierde daca impliniti varsta de 26 de ani chiar nu terminati facultatea.

2.Dvs. duceti la Casa de Pensii adeverinta ca urmati cursurie facultatii.
Multumesc pentru raspuns.Sper sa nu pierd pensia,ca am de gand sa continui studiile si daca nu acumulez creditele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas Deedee_deedee Deedee_deedee Buna seara..recent a decedat tatal meu si vreau sa imi depun dosarul pentru pensia de urmas...eu anul acesta trebuia sa termin facultatea,dar nu am luat toate ... (vezi toată discuția)
Legalitate pensie urmas dany_2605 dany_2605 buna ziua. am si eu o intrebare. am 24 de ani si m am inscris la a doua facultate. deoarece muncesc si la noua facultate mi se echivalau multe note nu am mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas militara georgi87 georgi87 Buna! As dori sa stiu in conditiile in care eu implinesc 26 de ani anul acesta in decembrie, si acuma in octombrie incep anul 2 de master,mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)