avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas militara

Buna! As dori sa stiu in conditiile in care eu implinesc 26 de ani anul acesta in decembrie, si acuma in octombrie incep anul 2 de master,mai beneficiez de pensie pana la varsa de 26 de ani? conform
,,Copiii au dreptul la pensie de urmas: b)daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;,''
Eu imi continui studiile si inca nu am impliniti 26 de ani. Si desemenea in afara de adeverinta ce acte mai trebuie sa trimit la M.A.P.N pt a beneficia de pensie? stiu ca in fiecare an scolar luam adeverinta de la unit de invatamant la care eram.. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:23, 1 Octombrie 2013
1. Plata pensiei de urmas inceteaza incepand cu luna urmatoare aceleia in care impliniti 26 de ani, chiar daca urmati cursurile unei forme de invatamant.

2. - Va este necesara numai adeverinta de la facultate si numarul de decizie de pensie.
- Pensia de urmas a fost numai suspendata pe perioada de cand nu ati mai frecventat cursurile unei forme de invatamant si pana la varsta de 26 de ani.

3. Acum nu faceti altceva decat sa solicitati reluarea in plata a pensiei de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara de urmas suspendata dav88 dav88 In situatia in care pensia de urmas militara a fost suspendata in perioada liceului, dar intre timp am terminat si facultatea dar nu am depus adeverintele ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas in continuarea masterului serrafima serrafima Buna ziua, Anul trecut am inceput cursurile de Master ale Facultatii de Management din cadrul ASE, la buget. Am 23 ani si pana in septembrie anul acesta ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas deliacisteian deliacisteian am terminat masterul si mai am examene de sustinut. mai beneficiez de pensie de urmas pana la absolvire sau nu (vezi toată discuția)