avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas in continuarea masterului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas in continuarea masterului

Buna ziua,
Anul trecut am inceput cursurile de Master ale Facultatii de Management din cadrul ASE, la buget. Am 23 ani si pana in septembrie anul acesta beneficiez de pensie de urmas. Nu am putut ajunge la cursuri si examene, motiv pentru care am fost exmatriculata. Spuneti-mi daca ma pot inscrie la un alt master la buget, in conditiile in care acest master nu este finalizat. Intrebarea principala pe care v-o adresez este urmatoarea: voi mai putea primi pensie de urmas urmand cursurile acestui nou master?
Astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:29, 18 August 2012
1. Pana la varsta de 26 de ani veti primi pensia de urmas daca urmati cursurile unei forme de invatamant organizata potrivit legii (legea nu spune ca trebuie finalizate aceste cursuri).

2. Pensia de urmas se suspenda in fiecare an cu data de 1 ocombrie daca pana la aceasta data nu duceti o adeverinta ca urmati cursurile unei forme de invatamant (masterul este si el o forma de invatamant).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire pensie militara de urmas abe_eugen8920 abe_eugen8920 sunt student la masterat in anul 2, varsta de 23 de ani si as dori sa stiu daca in momentul cand termin masteratul si ma inscriu la a doua facultate mai ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas iskander239 iskander239 Buna ziua! am o nelamurire la care sper ca ma puteti ajuta. am terminat facultatea in anul 2007, iar pe perioada studiilor am beneficiat de pensie de urmas. ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ? stoianionuteugen stoianionuteugen BUNA ZIUA! AM URMAT CURSURILE UNEI FACULTATI IN PRIMUL AN INSA DIN PACATE AM FOST NEVOIT SA PLEC DIN TARA... SI AM FOST EXMATRICULAT Eu primind o pensie ... (vezi toată discuția)