De la data de 01.04.2009 am lucrat la acelasi angajator in calitate de pensionat de invaliditate gr.III cu drept de munca de 4 ore/zi. La data de 31.03.2009 s-a incheiat un act aditional la CIM prin care se specifica ca “se continua activitatea in baza contractului de munca initial cu modificarea programului de munca de la 8 la 4 ore/zi” cu mentinearea salariului avut pana la acea data. CIM initial (din 2006) are pe el viza ITM, dar noul act aditional nu are nici o dovada ca ar fi fost inregistrat la ITM. Mentionez ca la acea data (aprilie 2009) angajatorul tinea la sediul sau carnetele de munca. Situatia este urmatoarea: Casa de pensii a constatat ca in raportarile lunare ale angajatorului eu figurez cu 8 ore/zi, drept pentru care a emis o decizie de recuperare a drepturilor incasate necuvenit pe perioada cat am mai lucrat ca pensionar.
Intrebarea este : CINE SE FACE VINOVAT PENTRU CEEA CE MI SE INTAMPLA?
La contestatie, instanta mi-a dat dreptate. Casa de pensii a facut recurs care a fost admis, iar eu sunt bun de plata timp de aproape 4 ani de acum incolo.