avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedarea unei propietati aflate pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedarea unei propietati aflate pe teritoriul UKRAINEI

Desi am inaintat dosarul pentru retrocedarea propietatii bunicii mele
care se afla in Cernauti respectiv UKRAINA .Am primit recent o scrisoare
prin care ni se cer biletele de tren ale bunicii mele pt a se dovedi ca intr-adevar
era refugiata.Imi venea pur si simplu sa rad ,pentru ca este de ras, ma intreb
cati din toti cei care si-au revendicat casele au depus biletele de tren de acum 50 de ani , oamenii fugeau de frica se mai gandea cineva la bilete?????fiecare a luat
ce a putut in acea noapte au inchis casele si au plecat .Bunica mea a lasat toata munca ei de o viata o casa,a ingropat in acea noapte ce avea de valoare.Bijuterii
bani etc.A luat insa actele casei care sunt cea mai mare dovada ca era propietara acestei case ,cunoastem cu totii ca UKRAINA de azi se afla pe un teritoriu furat care a apartinut ROMANIEI. Mi se pare stupid sa mi se ceara biletul de tren de acum 50 de ani si copie dupa cartea de identitate a tatalui meu
care nu are nici o legatura cu aceasta propietate deoarece este casa bunicii din partea mamei mele iar mama mea este divortata de foarte multi ani.Ce legatura are tatal meu cu aceasta proprietate??????? INTREBARE:
Oare mai exista vreo sansa de a intra in posesia acestei propietati,sau de a obtine contravaloarea acesteia????????????????
Desii rusii au dat foc documentelor existente in primarie noi avem actele acestei propietati si un document facut cu martori la notariat ca bunica mea a locuit in aceasta casa si ca au fost obligati sa o paraseasca deoarece acest teritoriu a fost ocupat de armata rusa.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Refuzul instantei de a ne accepta obiectivele pentru o expertiza funciara racu aurora racu aurora Buna ziua. Va solicit o consultanta intr-o caua care dureaza de peste 3 ani. Din cele 50 ha avute de bunica, ni s-au retrocedat pe Legea 18 , 25 ha., grupate ... (vezi toată discuția)
Mostenire partaj cearta intre frati G3 G3 Acum cativa ani bunica mea a murit, iar tatal si unchiul meu nu se inteleg cu sora lor sa imparta casa batraneasca. In legatura cu matusa mea mai exista cateva ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare pentru veteran nico_fair nico_fair Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 1 saptamana si nu stim inca daca mama mea poate beneficia de ajutor de inmormantare pt acesta, mentionez ca avea 90 ... (vezi toată discuția)